Închide

Și-a șters postarea cu tentă fascistă de abia după ce presa centrală l-a luat în colimator

ActualitatePoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - mart. 18, 2019 0 757

Membru în conducerea Biroului Județean al PNL Cluj, Zoli Coroian (liberal clujean cu state vechi – foto stânga) a postat vineri seara pe pagina personală de facebook câteva rânduri prin care sugera că are înțelegere pentru atacul terorist din Noua Zeelandă, dup ce a încercat să ia un taxi în București. ”Azi dimineață am văzut știrea din Noua Zeelandă. M-am oripilat. Seara am încercat să iau un taxi în București. Mi-am schimbat punctul de vedere….” – a scris el. Reamintim că atacatorul din Noua Zeelenadă, Brenton Harrison Tarrant, motivat de ura împotriva musulmanilor a intrat înarmat în două moschei și a început să tragă asupra oamenilor care își făceau rugăciunea (49 de persoane ucise, zeci de răniți, deopotrivă adulți și copii). Remarca dubioasă a lui Coroian a fost sesizată de redactorul Actual de Cluj, care i-a cerut, printr-un mesaj privat, să explice sensul postării. Deși a citit mesajul, Coroian a refuzat să ofere o explicație. El nu și-a șters postarea nici după ce a început să primească aprecieri (like-uri) și chiar comentarii de laudă cu privire la gestul atacatorului (vezi foto jos).

Liderul PNL Cluj, Daniel Buda (foto dreapta) – candidat la alegerile europarlamentare de pe un loc eligibil pe lista PNL – a preferat să se dea la fund și să nu comenteze în niciun fel postarea colegului său de partid. De abia duminică seară, după ce jurnaliștii s-au sesizat și au relatat subiectul în ziare locale și centrale, inclusiv pe un post național de televiziune, Zoli Coroian și-a șters postarea de pe pagina de Facebook, cerându-și scuze pentru „eventuale” jigniri (vezi foto jos). Nu este pentru prima oară când Coroian are astfel de postări cu tentă extremistă pe pagina personală de Facebook. Trebuie precizat că el a primit un job important de la Primăria condusă de Emil Boc. Este director al Asociației Intercomunitare Zona Metropolitană Cluj, poziție din care a gestionat, în mod ironic, un proiect cu finanțare europeană pentru incluziunea etnicilor romi de la Pata Rât.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.

Articole similare