Închide

Companii de top, inclusiv cea legată de numele fostului ministru al transporturilor Ioan Rus, se bat să doteze regia primăriei cu utilaje

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - ian. 09, 2016 1 454

Opt societăți de pe piața utilajelor de construcții din țară vor să funizele Regiei Autonome a Domeniului Public a primăriei de la autospeciale la mașini pentru ridicat contrainerele de gunoi, în cadrul uni contract de peste 1,3 milioane de euro, scos la licitație anul trecut de primărie. Lictația este la stadiul de evaluare a ofertelor.

Se cumpără utilaje de 1,3 milioane euro. Ca să meargă bine treaba cu gunoaiele

Licitația pentru achiziția de  utilaje a fost lansată după ce Regia Autonomă a Domeniului Public (RADP) a preluat componenta de depozitare temporară a gunoaielor orașului (din 13 octombrie 2015), pe o platformă de stocare amenajată în zona Pata Rât. Banii vin de la bugetul local al orașului. Contractul implică cumpărarea a mai multe titpuri de utilaje și a fost estimat la peste 5,7 milioane de lei, fiind împărțit în 15 loturi, criteriul de atribuire fiind prețul cel mai scăzut.

loturi

De contract au fost interesate 8 actori de pe piața utilajelor de construcții din țară. Printre aceștia și firma RMB Inter Auto (reprezentanta Mercedes Benz), membra a grupului Ticiac Auto, cea mai importanta dintre afacerile in care s-a implicat Ioan Rus, fostul Ministru al Transporturilor.Intre 1993-2000, Ioan Rus a fost director general al RMB Inter Auto SRL, functie detinuta pana in anul 2000. Din  2004 a devenit administrator RMB Inter-Auto. RMB Inter-Auto reprezentant zonal pentru sase dintre cele mai importante marci de pe piata auto si este membra a grupului Ticiac Auto.

Pentru contract au mai depus oferte Genco 93 (experință de 20 de ani pe piață, reprezentant al grupurilor Putzmeister, Atlas Copco, GEHL, LIEBHERR, BOMAG, MEM, BERKY în România), Wirtgen România (din grupul german Wirtgen, un consorţiu din domeniul maşinilor de construcţii care îşi desfăşoară activitatea pe plan internaţional și cuprinde mărcile Wirtgen, Vögele, Hamm, Kleemann şi Benninghove), General Star West Company (pe piața din 92, furnizor de utilaje Venieri), Terra România Utilaje Construcții (reprezentant exclusiv pe piata romanească al concernului britanic JCB – important fabricant de echipamente și furnizor al mărcilor Palfinger, Sennebogen, McCloskey, Rubble Master, Bell Equipments, Jumbo, HBM Nobas, Comansa și Rohr), Utirom Invest (dealer Hitachi), Grădinariu Import Export (firmă cu contracte deținute cu autoritățile locale dim Iași, despre care preasa a scris că e cercetată de DNA pentru vânzarea de pubele ecologice la suprapreț), Ircat-Co ( experiență peste 15 ani pe piața locală, reprezentant al producătorilor Bobcat, Doosan, Ingersoll Rand, Montabert, Putzmeister, Tana, Hartl Crusher).

Licitația este în prezent în faza de evaluare a ofertelor, urmând ca primăria să stabilească către cine va atribui contractul.

 

 

 

 

Un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.