Închide

Companie clujeană de Turism: una din zece vacanţe cu destinaţie în România, achiziţionată cu voucher. Care au fost destinaţiile preferate de români în 2017

Economie by Actual de Cluj - ian. 08, 2018 0 839

Introducerea voucherelor de vacanţă a reprezentat un factor important pentru creşterea volumului de vânzări al companiei clujene Eximtur, spun reprezentanţii săi. Mai precis: 10% din totalul vânzărilor pentru destinații interne, circa 1,6 milioane de euro, a fost achitat prin acest instrument.

„Acordarea în sumă limitată, și anume 1.450 de lei/persoană, va conduce la lărgirea bazei de beneficiari ai voucherelor, dar și la un efect multiplicator, deoarece se va adăuga resursa financiară proprie pentru petrecerea vacanței cu familia în România. Este cel mai important sprijin acordat în ultimii ani turismului românesc și apreciem o creștere importantă în 2018 pe toate segmentele în turismul intern”, a menționat Lucia Morariu președintele fondator al Eximtur.

Peste 95.000 de turiști, un număr în creștere cu peste 20% față de anul anterior, au optat pentru destinații autohtone în 2017, mai arată datele Eximtur. Vânzările de vacanțe în stațiuni balneare, montane și în Delta Dunării au cunoscut cea mai dinamică creștere, de peste 50%, cu un volum de vânzări de peste șase milioane de euro. Compania a înregistrat pentru această categorie de destinații vânzări de peste 10 milioane de euro, în creștere cu 11% față de 2016. „Cererile pentru stațiunile Venus, Eforie Nord și Jupiter au crescut cel mai mult, datorită unităților hoteliere modernizate și transformate în complexuri all inclusive. Pentru o vacanță în România, un turist a plătit anul trecut, în medie, 157 de euro”, spun reprezentanţii companiei de turism.

În 2017, specialiștii în turism extern au readus în atenția turiștilor destinații precum Tunisia, Bora Bora sau Zimbabwe. „Grecia și Turcia au rămas totuși principalele destinații externe cerute, Turcia cunoscând o revenire semnificativă în 2017. Cipru a fost cea mai dinamică destinație de litoral extern, susținută de zborurile companiilor aeriene nou introduse către această destinație, din București și Cluj-Napoca, și cu impresii foarte bune de la clienți cu privire la condițiile de climă, mare și servicii hoteliere”, spun reprezentanţii Eximtur. Dintre orașele europene, Londra a fost principala capitală vizitată de turiștii noștri leisure, interesul față de această destinație crescând considerabil după anunțarea Brexit. Destinații precum Egipt, SUA, Danemarca sau Africa de Sud au înregistrat, de asemenea, o dinamică deosebită. În total, 40.000 de turiști ai Eximtur au ales să își petreacă concediul în străinătate, valoarea medie a pachetului/turist fiind de 368 de euro.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare