Închide

Cod galben de caniculă și în weekend la Cluj

Actualitate by Actual de Cluj - aug. 14, 2015 0 326

Codul galben de caniculă ce a cuprins Clujul toată săptămâna va fi prelungit și în weekend.

Admnistrația Națională de Meteorologie avertizează azi că multe județe se află mâine și duminică sub avertizare de cod portocaliu de caniculă, în vreme ce altele, între care și Clujul, se află sub avertizare de cod galben.

În 15 și 16 august Clujul se confruntă cu un val de căldură persistent şi disconfort termic accentuat.

Sâmbătă 15 august în Maramureş, Crişana, Banat, Oltenia, vestul Transilvaniei şi în sudul Munteniei, vremea se va menţine caniculară, cu temperaturi maxime ce vor atinge frecvent 37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. În plus județele Satu Mare, Bihor, Arad, Timiș și Caraş-Severin se află sub avertizare de cod portocaliu, cu temperaturi maxime în jurul a 37 de grade.

Duminică 16 august vremea va fi în continuare caniculară în vestul, sudul şi local în centrul ţării, unde se vor înregistra temperaturi maxime de 37 de grade. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi, în Câmpia Română şi Câmpia de Vest şi izolat în rest. Județele Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman şi Giurgiu se află duminică sub avertizare de cod portocaliu, cu temperaturi de 38 de grade și disconfortul termic accentuat.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu