Închide

Cod galben de caniculă azi și mâine la Cluj

ActualitateTop News by Actual de Cluj - iul. 09, 2024 0 81

Meteorologii emit avertizare cod galben de caniculă pentru mai multe județe din țară, inclusiv Clujul azi și mâine, în sud disconfortul termic ajunge la nivelul avertizărilor cod portocaliu.

Valul de căldură va continua să se extindă și să se intensifice în Maramureș, Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea continentală și în cea mai mare parte a Moldovei și a Transilvaniei. Temperaturile maxime vor ajunge la 37 de grade și local la 39 de grade în regiunile sudice, va fi caniculă și disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități, arată Administrația Națională de Meteorologie. Local, minimele nu vor coborî sub 20 de grade, caracterizând o noapte tropicală.

Avertizările cod galben înseamnă că fenomenele meteorologice prognozate – vânt puternic, ploi abundente, descărcări electrice, grindină, ninsori abundente, viscol, temperaturi extreme, polei, ceaţă – vor fi temporar periculoase pentru anumite activităţi, dar altfel sunt obişnuite pentru perioada respectivă sau zona specificată.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare