Închide

Clujul, pe locul 3 în clasamentul județelor cu cele mai multe proiecte industriale. Primele locuri sunt ocupate de Bihor și Timiș

Economie by Kristina Reştea - iun. 05, 2023 0 88

Județele Bihor, Timiș și Cluj cumulează cele mai multe proiecte industriale și logistice din țară, conform datelor centralizate de compania de consultanță IBC Focus, care monitorizează șantiere la nivel național și citate de Infohale.ro.

Conform platformei VICTA.ro, dezvoltată de IBC, în 2023 au fost identificate 580 proiecte industriale în construcție la nivel național. Cumulat, suprafața acestora este de 2,18 milioane de metri pătrați.

În topul județelor cu cele mai multe astfel de investiții se poziționează Bihor (54 proiecte), Timiș (38 proiecte) și Cluj (31 proiecte), mai arată datele publicate pe platforma de informații a IBC Focus, Infohale.ro.

Harta proiectelor:

Top 3 șantiere industriale mari, potrivit IBC Focus:

  • Terminal RO-RO, Constanța, 160.000 mp
  • Fabrica Greenfield de anvelope pentru autoturisme și depozitare, capacitate 6 milioane de anvelope/an, Bihor, 94.194 mp
  • Centru logistic Lidl, Prahova, 80.500 mp

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.