Închide

Clujul ia 400 de milioane împrumut de la o bancă. Nu e banca clujenilor

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - ian. 06, 2020 2 1045

Procedura de contractare a unui credit de peste 400.000.000 lei lansată la finalul toamnei lui 2019 a întrunit un singur ofertant, Banca Comercială Română, de la care Primăria s-a mai împrumutat și în trecut.

Administrația locală are credite contractate de la BCR (de 150 de milioane lei în 2006) și de la CEC (de 300 de milioane lei din 2011, scadent în 2041).

Pentru susținerea proiectelor de investiții ale orașului, a apreciat primarul Emil Boc, s-a stabilit că Primăria are nevoie de alte 400 de milioane lei. Procedura de contractare a împrumutului a fost lansată la finalul lunii noiembrie 2019 iar la ea s-a depus o singură ofertă de către BCR. În prezent, licitația este în faza de evaluare calificare/tehnică.

Boc declara public că oricum banii vor fi efectiv accesați începând cu 2022-2023, dar că este nevoie de ei având în vedere că bugetul orașului a fost văduvit de fonduri importante prin măsuri guvernamentale.

„Probabil din 2022-2023 aceşti bani vor putea fi utilizaţi. Noi am început procedura din timp ca la un moment dat, totuşi, să putem accesa şi această resursă financiară atât de necesară pentru modernizarea în continuare a oraşului. Gândiți-vă că noi deja doi ani la rând am pierdut milioane de euro la buget. 16 milioane de euro în 2018, aproximativ 20 de milioane de euro anul acesta, bani care s-au dus din bugetul nostru (prin reașezare cotelor din impozitul pe venit – n.red.). Dacă nu plecau banii aceștia nu aveam nevoie de împrumutul acesta. Banii din credit vor merge la toate proiectele de modernizare majore ale Clujului”, a declarat primarul Boc anul trecut la un post local de radio.

2 comentarii

  1. […] Clujul ia 400 de milioane împrumut de la o bancă. Nu e banca clujenilor. Procedura de contractare a unui credit de peste 400.000.000 lei lansată la finalul toamnei lui 2019 a întrunit un singur ofertant, Banca Comercială Română, de la care Primăria s-a mai împrumutat și în trecut. Pentru susținerea proiectelor de investiții ale orașului, a apreciat primarul Emil Boc, s-a stabilit că Primăria are nevoie de alte 400 de milioane lei. Procedura de contractare a împrumutului a fost lansată la finalul lunii noiembrie 2019 iar la ea s-a depus o singură ofertă de către BCR. În prezent, licitația este în faza de evaluare calificare/tehnică, relatează Actual de Cluj. […]

  2. […] Clujul ia 400 de milioane împrumut de la o bancă. Nu e banca clujenilor. Procedura de contractare a unui credit de peste 400.000.000 lei lansată la finalul toamnei lui 2019 a întrunit un singur ofertant, Banca Comercială Română, de la care Primăria s-a mai împrumutat și în trecut. Pentru susținerea proiectelor de investiții ale orașului, a apreciat primarul Emil Boc, s-a stabilit că Primăria are nevoie de alte 400 de milioane lei. Procedura de contractare a împrumutului a fost lansată la finalul lunii noiembrie 2019 iar la ea s-a depus o singură ofertă de către BCR. În prezent, licitația este în faza de evaluare calificare/tehnică, relatează Actual de Cluj. […]

Scrie un comentariu