Închide

Clujenii se debranșează pe capete, Primăria din Cluj investește 2 milioane de euro în 7 centrale termice

Administrație by Actual de Cluj - dec. 15, 2017 0 670

Mai multe centrale termice de zonă din Cluj-Napoca se transformă în centrale termice de cvartal după investiții de două milioane de euro.
Banii vin din bugetul public, mai exact de la Primăria Cluj-Napoca; sunt șapte centrale termice de zonă aflate în zonele Pata și piața Cipariu din Mărăști care ar urma să fie modernizate după ce un studiu de fezabilitate a constatat că astfel se elimină kilometri întregi de conductă prin care circulă agentul termic, iarna; economiile, prin redimensiunarea acestor șapte centrale, ar urma să ajungă la 1,65 milioane de lei pe an și, arată documentele, facturile ar urma să scadă cu până la 4%. Să mai spunem că Primăria a calculat că prin echipamentele ce vor fi casate costă jumătate de milion de euro – dar rețeaua ce va fi casată, cumpărată și montată din 1980 încoace, costă nu mai puțin de 7,49 milioane de lei; o parte din aceasta, de la punctul termic 10 Mărăști, a fost montată doar în 2007. Alternativa ar fi fost funcționarea în continuare a sistemului centralizat de alimentare cu energie termică în condițiile actuale, dar numai în această zonă în lungime de 16 kilometri pierderile sunt considerabile iar numărul consumatorilor scade continuu, astfel că acum sistemul e supradimensionat.

Decizia privind oportunitatea investiției se analizează în următoarea ședință a Consiliului Local, de săptămâna viitoare.

Investitii Termoficare Sedinta Cl 1217 by actualdecluj on Scribd

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare