Închide

Clujeanul nevăzător care a dat în judecată două lanțuri de magazine pentru că paznicii nu i-au permis accesul cu câinele-ghid a câștigat azi procesul, la Tribunalul Cluj, Lidl și Profi obligate la mii de euro daune morale

ActualitateTop News by Mihai Prodan - nov. 17, 2023 5 13014

Clujeanul nevăzător care a dat în judecată două lanțuri de magazine pentru că paznicii nu i-au permis accesul cu câinele-ghid a câștigat azi procesul, la Tribunalul Cluj.

Clujeanul Vasile Cristea – care a câștigat și un proces cu Uber la București după ce doi șoferi i-au refuzat accesul în mașini cu câinele-ghid – a câștigat azi procesul intentat împotriva rețelelor de magazine Lidl și Profi. Azi instanța a respins ca neîntemeiată excepția lipsei calității procesuale pasive invocată de Lidl și a admis cererea de chemare în judecată formulată de Cristea în contradictoriu cu pârâtele Profi și Lidl și intervenientul Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. Profi și Lidl au fost obligate de instanță să-i plătească clujeanului câte 5.000 de euro ca daune morale plus câte 3.023 lei fiecare cheltuieli de judecată. Decizia luată azi de instanța Tribunalului Cluj poate fi atacată cu apel în 30 de zile de la comunicare, la aceeași instanță.

Procesul a fost deschis în urmă cu mai bine de un an și a avut, în acest interval, nouă înfățișări. Aici detalii

Soluția pe scurt:

Tip soluție: Admite în parte cererea
Soluția pe scurt: Respinge ca neîntemeiată excepția lipsei calității procesuale pasive, invocată de pârâta S.C. LIDL DISCOUNT S.R.L. Admite în parte cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul Cristea Vasile, în contradictoriu cu pârâtele PROFI ROM FOOD S.R.L., și S.C. LIDL DISCOUNT S.R.L., și intrevenientul Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, cu sediul în București, Sector 1, str. Pia?a Valter Mărăcineanu nr. 1-3. Respinge ca neîntemeiată cererea de chemare în judecată formulată în contradictoriu cu pârâta JUSTICE SECURITY SERVICES S.R.L.,

Obligă pârâta PROFI ROM FOOD S.R.L. să plătească reclamantului suma de 5000 EUR, daune morale.

Obligă pârâta S.C. LIDL DISCOUNT S.R.L. să plătească reclamantului suma de 5000 EUR, daune morale.

Obligă pârâta PROFI ROM FOOD S.R.L. să plătească reclamantului suma de 3023 lei- cheltuieli de judecată.

Obligă pârâta S.C. LIDL DISCOUNT S.R.L să plătească reclamantului suma de 3023 lei- cheltuieli de judecată.

Respinge în rest cererea. Cu apel în termen de 30 de zile de la comunicare. Apelul se depune la Tribunalul Cluj, sub sancțiunea nulitățîi. Pronunțată prin punerea soluției la dispoziția părților prin mijlocirea grefei instanței, azi, 17.11.2023.
Citește și:

În Clujul tolerant un nevăzător nu a fost lăsat să intre alături de câinele-ghid într-un magazin al unei rețele naționale. Angajații au chemat Poliția

Profi amendat cu o mie de euro de Consiliul pentru Combaterea Discriminării după ce nu a permis accesul unui clujean nevăzător cu câinele ghid în magazin

 

Un clujean nevăzător care a fost refuzat de doi șoferi Uber în București a dat compania de ride sharing în judecată, instanța i-a dat vineri câștig de cauză

5 comentarii

 1. Ce dracu cauta un orb in supermarchet? Statul plateste cu bani grei persoane care sa-i ajute. Mie nu-mi convine sa stiu ca alimentele de pe raft, pe care le cumpar, ar fi putut fi atinse de botul umed al unui caine, fie el utilitar sau nu, sau ca pe bancheta unui taxi a stat inaintea mea un caine si si-a lasat balele pe acolo, indiferent ca sunt bale ,,utilitare” sau nu. Azi maine vor da producatorii in judecata ca nu tiparesc etichetele si in Braille, si vor gasi judecatori care sa le dea dreptate, sau vor da in judecata cinematografele ca nu le asigura personal care sa le citeasca cu voce tare subtitrarea.
  Daca supermarketul si-a stabilit regula – fara animale in magazin – ce dracu cauta nevazatorul cu animalul lui acolo? Au gasit metode de a face bani…..

  • Bună dimineața stimate domn, sper ca omenirea să nu ajungă vreodată să trăiască fără animale.
   Fără niciun fel de animale.
   Atunci cei ca domnia voastră vor trăi bine mersi înconjurați de insecte, acarieni, bacterii, viruși etc. al căror „bot umed” nu au cum să-l vadă dar îl vor simți cu vârf și îndesat.

 2. Pai atunci de ce mai ia bani pentru însoțitor de la stat???Pentru că sigur ia doar nu e prost sa refuze.Cei cu dizabilități trebuiesc respectați,nu asta e treabă ci faptul că nu prea avea ce căuta în magazin cu câinele ci însoțitorul(platit de stat)trebuia să fie cu el.

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism Berlin.