Închide

Clădiri vechi de 100 de ani se repară cu peste 2,5 milioane lei

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - dec. 09, 2016 0 369

Două licitații au fost lansate de primărie pentru execuția unor lucrări de consolidare a unor corpuri de clădiri în care funcționează două importante licee clujene, Colegiul „George Coșbuc” și Liceul de Muzică „Sigismund Toduță”. Imobilele sunt vechi de circa 100 de ani și prezintă degradări care ar putea pune în pericol activitatea școlară derulată de cele două școli.

Primăria a lansat două licitații în regim de cerere de ofertă – procedură simplificată într-o singură etapă – pentru achiziția lucrărilor de consolidare a unor clădiri în care funcționează Colegiul „George Coșbuc” (clădirea veche de pe Avram Iancu) și liceul de muzică (clădirea de pe strada Paris nr. 60). Aceste clădiri sunt degradate fizic și moral datorită vechimii de circa 100 de ani, potrivit evaluărilor făcute de primărie, iar pentru ele s-au făcut deja proiectele de consolidare. Acum instituția caută constructori care să se ocupe, începând din 2017, de execuția respectivelor lucrări. Contractele puse la bătaie sunt de peste 1,9 milioane lei pentru cele două corpuri de clădire de la Colegiul George Coșbuc și de peste 715.000 lei pentru cele de la liceul de muzică. Ambele licitații au ca dată limită de depunere a ofertelor ziua de 15 decembrie.

Lucrările vor avea loc cel mai probabil în 2017, pentru ca activitatea de învățămând din cele două unități școlare să nu fie afectată.

Primăria a mai pornit o serie de lucrări de modernizare cu bani europeni la trei școli din oraș, dintre care, în cazul uneia dintre lucrări (modernizări la liceul Eminescu) nu a reușit nici până în prezent să termine lucrările. Printre motive s-au aflat numeroasele greșeli de proiectare identificate pe parcusul lucrărilor, lucrări neprevăzute inițial sau probleme parcurse de firmele care au câștigat contractele.

O nouă licitație pentru redeschiderea Liceului Eminescu, “pata de pe obrazul primăriei”

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.