Închide

Amenință că vor bloca sensul giratoriu din Florești, în ziua alegerilor

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - dec. 09, 2016 0 648

Locuitorii din Florești sunt pregătiți să iasă în stradă, având în vedere că administrația locală n-a reușit să ajungă la un consens în privința ridicării deșeurilor menajere, care zac pe străzile comunei de mai bine de 6 sătpămâni. Propunerea primarului Horia Șulea, privind aprobarea majorării capitalului social al firmei de salubritate Quatro Eco Salub, a fost respinsă la ultima ședință de Consiliu Local. Primarul Șulea a informat printr-un comunicat de presă că reprezentanții partidelor din opoziție (PSD, ALDE, PMP și UDMR) s-au opus propunerii sale, alegând să „pună jocurile de partid înaintea intereselor comunității”. Aceleași primar uită, însă, să explice de ce propunerea sa privind redresarea acestei firme vine atât de trâziu, având în vedere că problema deșeurilor trenează, în Florești, de aproximativ un an. De ce nu a purtat negocieri cu liderii de partide, de ce a fost necesat ca problema gunoiului să fie tranșată în săptămâna algerilor? Sunt și acestea întrebări la care edilul nu are răspunsuri. Într-o conferință de presă el a promis că s-ar fi găsit, totuși, soluții, și că gunoiul din comuna Florești va fi ridicat până duminică.

O nouă ședință de Consiliu Local

Primarul Horia Șulea a convocat o nouă ședință de Consiliu Local, astăzi, de la ora 15.00, pentru a propune, cel mai probabil, aceeași inițiativă de majorare a capitalului social la firma Quatro Eco Salub. Trebuie menționat că administrațiile locale Gilău, Căpușu Mare și Măguri Răcătău (acționari în cadrul acestei firme), și-au dat acordul în sensul acesta.

Între timp, pe grupul „Trăiesc în Florești”,  constituit pe rețeaua de socializare Facebook, cei aproximativ 9000 de membri se mobilizează pentru organziarea unui protest.

Anunțul sună așa:

Mă adresez floreştenilor, dar şi celor care doresc să ne ajute. Situaţia gunoaielor din Floreşti este insuportabilă. Primarul şi consilierii locali au dovedit că nu sunt capabili să gestioneze acest aspect, iar situaţia a devenit critică. În acest sens, doresc să organizez blocarea sensului giratoriu din Floreşti, pe data de 11 Decembrie 2016, ora 11 (ora se poate modifica funcţie de programul majorităţii). Am avea o şansă să fim auziţi, deoarece în data respectivă se ţin alegeri parlamentare. Va rog distribuiţi această postare şi nu uitaţi că, de cele mai multe ori, a fost nevoie doar de o mână de oameni ca istoria să fie schimbată.
Contactaţi-mă pe privat sau la tel. 0743433474, pentru a stabili detaliile. (protestul nu se va tine daca in sedinta de astazi se vor lua decizii favorabile ridicarii gunoaielor).

Pe același grup a fost lansată și o petiție privind organizarea unui referendum pentru demiterea primarului Horia Șulea.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare