Închide

Cine face studiul de fezabilitate pentru azilul de bătrâni anunțat de Primărie în locul centrului de incluziune a romilor contestat de locuitorii din Dâmbul Rotund

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - nov. 29, 2020 0 555

O singură ofertă s-a depus la licitația lansată de Primăriei pentru studiile azilului de bătrâni despre care primarul Emil Boc a anunțat că municipalitatea vrea să îl construiască pe Calea Baciului nr.18, în cartierul Dâmbul Rotund, prin reconversia unui imobil în care a funcționat o școală. Inițial aici se dorea un centru pentru incluziunea romilor, însă proiectul a fost contestat de oamenii din cartier. Viitorul cămin urmează să aibă 70 de locuri, o sală de gimnastică sau o sală pentru evenimente. Azilele private de bătrâni sunt foarte scumpe în Cluj. În plus, locurile în astfel de unități sunt insuficiente.

Studio Art Construct din București, administrată de Cătălin Sorin Ghiță, a fost singurul ofertant la licitația pentru studiile necesare noului cămin de bătrâni pe care Primăria a anunțat că îl va construi pe Calea Baciului, în Cluj-Napoca, în clădirea ocupată de o școală desființată. Contractul este de 320.000 lei, iar licitația este în faza de evaluare/calificare tehnică.

Acesta vizează serviciile de elaborare a Planului Urbanistic de Detaliu, a studiului de fezabilitate, expertizei tehnice, studiilor specifice tipului de investiție și documentație de avizare a lucrărilor de intervenții pentru obiectivul ,, Centru rezidențial de îngrijire și asistență socială pentru persoane vârstnice”. iitorul cămin urmează să aibă 70 de locuri, o sală de gimnastică sau o sală pentru evenimente.

Primăria a obținut avizele de la Ministerul Educației pentru a reconverti clădirea de pe Calea Baciului nr.18 unde a funcționat o școală, în centru pentru bătrâni. Primarul Emil Boc a anunțat în luna septembrie că municipalitatea vrea să construiască o astfel de unitate prin Direcția de Asistență socială mai ales pentru a asigura servicii pentru bătrâni cu venituri mici aflați în dificultate. Pe amplasamentul din Baciu, Primăria a vrut să facă un centru de incluziune a romilor, însă a abandonat proiectul după ce oamenii din zonă au contestat proiectul.

Detalii: Camin de bătrâni în premieră făcut de Primărie pe Calea Baciului

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare