Închide

Cum se implică India în fabricarea vaccinului anti-covid / Premierul Narendra Modi: Vaccinurile sunt un bun global de aceea este de datoria Indiei să ajute alte țări, inclusiv cele din vecinătate

ActualitateInternaționalSănătate by Actual de Cluj - nov. 29, 2020 0 181

Prim-ministrul Indiei, Narendra Modi a participat la un tur de 3 orașe pentru a revizui procesul de dezvoltare și fabricare a vaccinului. A vizitat Zydus Biotech Park din Ahmedabad, Bharat Biotech din Hyderabad și Serum Institute of India din Pune. În două dintre aceste instituții din India se dezvoltă în mod indigen vaccinuri pentru combaterea COVID-19, pe când în cea de-a 3-a se fabrică milioane de doze de vaccinuri pentru a salva lumea.

Premierul Modi a subliniat că India consideră vaccinurile nu doar vitale pentru o sănătate bună, ci și un bun global de aceea este de datoria Indiei să ajute alte țări, inclusiv cele din vecinătate, în lupta colectivă împotriva virusului. India nu este numai un leader în cercetarea vaccinurilor, ci este o țară de o importanță capitală în producția mondială de vaccinuri. India a devenit Farmacia Lumii în lupta sa împotriva pandemiei.

Pe data de 28 noiembrie, India a înregistrat 6.731 de cazuri la 1 milion de locuitori. Prin comparație, SUA a declarat 40.000 de cazuri/milion de locuitori, Marea Britanie 23.361, Franța 33.424, Brazilia 29.129, în timp ce Italia a înregistrat 25.456 de cazuri. Majoritatea acestor țări au de aproximativ 4-5 ori mai multe cazuri decât India, calculând statisticile la 1 milion de locuitori.

Pe 28 noiembrie, în timp ce India a înregistrat 98 de decese la un milion de locuitori, SUA a înregistrat 813, Brazilia- 805, Franța -780, Spania- 955, Marea Britanie -846, iar Italia- 888. Aproape toate aceste țări au de aproximativ 8-9 ori mai multe decese decât India raportat la 1 milion de locuitori.

În prezent, curba Indiei arată o tendință descendentă. De la aproape 97.894 de cazuri zilnice la jumătatea lunii septembrie, la 43.174 de cazuri raportate pe data de 26 noiembrie. 

Indicele de severitate a răspunsului guvernamental COVID-19 al Universității Oxford arată cât de proactiv și decisiv a acționat guvernul unei țări împotriva răspândirii pandemiei. Să luăm în considerare momentul în care diferite țări au obținut pentru prima dată cel mai mare scor la al acestui indice.

Pe 21 martie, când SUA a obținut pentru prima dată cel mai mare scor (72,69), avea 16,24 cazuri confirmate zilnic de COVID la 1 milion de locuitori. Pe 26 martie, Marea Britanie (75,93) avea deja 21,39 cazuri zilnice de COVID confirmate la 1 milion de locuitori, 2,74 decese zilnice/ milion de locuitori și 10,22 decese totale COVID/milion de locuitori. În mod similar, pe 12 aprilie, Italia (93,52) avea 77,64 cazuri zilnice confirmate de COVID/ milion de locuitori, 10 decese zilnice/ milion de locuitori și 322 decese totale de COVID/milion de locuitori.

Spre deosebire de toate aceste exemple, când India a obținut pentru prima dată cel mai mare scor (100%) la indicele de severitate pe data de 25 martie, avea doar 0,04 cazuri zilnice de COVID confirmate la 1 milion de locuitori, 0 decese zilnice/ milion de locuitori și mai puțin de 0,01 COVID total decese/milion de locuitori. Aceste statistici reprezentând dovada faptului că premierul Modi a luat decizii rapide și proactive făcând tot posibilul să diminueze efectele pandemiei chiar înainte de a rezulta în ravagii majore la nivelul țării

India a avut una dintre cele mai rapide reacții la nivel guvernamental și instituțional. China a notificat lumea pe 7 ianuarie în legătură cu virusul Wuhan. A doua zi, pe 8 ianuarie, India a avut o întâlnire cu misiunea. India a început examinarea pasagerilor începând cu 17 ianuarie, fiind printre primele țări din lume care a luat această decizie . Primul caz în India a fost depistat pe 30 ianuarie fiind astfel instituite măsuri de izolare și de control agresive în acel moment și loc unde a fost confirmată infecția. În același context, India a fost printre primele care au introdus teste rapide antigen împreună cu teste RT-PCR. India a fost criticată inițial pentru această strategie, ulterior acest model fiind adoptat de OMS.

În prima săptămână din martie, premierul Modi a anunțat că nu se va alătura niciunui eveniment Holi Milan, deoarece avizul științific recomanda să stea departe de întrunirile sociale. A fost printre primele exemple în rândul liderilor mondiali care să transmită un astfel de mesaj țării. Când premierul Modi a transmis mesajul legat de distanțarea socială, India nu avea nici măcar 50 de cazuri!

Multe state din India au impus obligativitatea purtării măștilor chiar din aprilie, Modi însuși purtând măști de protecție în public de la începutul lunii aprilie, în timp ce OMS a recomanda acest lucru doar din luna iunie.

Când premierul Modi a impus carantina națională pe data de 24 martie, India avea aproximativ 500 de cazuri. India ar fi putut amâna această decizie riscând să urmărească traiectoria europeană sau americană. Rata de infectare a crescut de la 10,9% la 19,6% în doar o săptămână, iar perioada de dublare a fost de puțin peste 3 zile. Atunci, premierul Narendra Modi a luat decizia de a impune carantina națională, aceasta nefiind impusă atat de devreme in nicio altă țară.

Premierul Modi a adus la cunoștință prima dată informațiile despre COVID-19 întregului său cabinet pe 29 ianuarie și le-a cerut să ia acest virus în serios. Primul Ministru a mai spus că răspunsul Indiei trebuie să fie în întregime bazat pe știință. În acel moment, în India nu era depistat oficial niciun caz.

Premierul Modi monitorizează personal statisticile Indiei în fiecare dimineață de la începutul lunii martie. Premierul a discutat situația COVID-19 în toate ședințele Cabinetului, analizând evaluarea situației prezentată de miniștrii  din domeniile de referință. Premierul Modi a organizat cel puțin o întâlnire pe săptămână în care s-a  discutat situația COVID-19, pe parcursul ultimelor 9 luni, majoritatea fiind departe de ochii publicului.

India a impus carantina națională devreme și a deblocat economia în același ritm alert. Indicele managerilor de achiziții (PMI) a crescut de la 56,8 în septembrie la 58,9 în octombrie 2020, înregistrând cea mai mare creștere din ultimii zece ani. Indicele PMI Services a crescut, de asemenea, la 54,1 în octombrie, semnalând condiții de piață îmbunătățite.

Consumul de energie a înregistrat o creștere anuală de 12,1% în octombrie și 4,5% în primele 24 de zile ale lunii noiembrie, reflectând o revenire post-redresare și creșterea activității economice în toate sferele – agricultură, industrie și servicii. Vânzările de autovehicule de pasageri au înregistrat o creștere de 2% în octombrie 2020, în timp ce vânzările totale interne de vehicule cu două roți au crescut cu 16,8%, ceea ce înseamnă o creștere a cererii de consum. Vânzările interne de tractoare au înregistrat o creștere anuală de 7% în luna octombrie, indicând, astfel o transformare realizată sub reformele agricole introduse de Aatmanirbhar Bharat.


Sursa Foto: Ambasada Indiei 

 

 

 

Acest text are caracter de ADVERTORIAL

Nici un comentariu

Scrie un comentariu