Închide

Chirii mai mari cu până la 30% într-un an, în cel mai scump oraș imobiliar din țară. De ce?

EconomieTop News by Kristina Reştea - apr. 23, 2018 0 820

 

Se apropie perioada „fierbinte” din an pe piața chiriilor, așa că, dacă vă pregătiți să vă mutați, aceste săptămâni sunt cele mai potrivite să căutați printre oferte, spun cei din domeniul imobiliar. Chiriile din cel mai scump oraș imobiliar din țară au crescut cu până la 30% într-un an, arată o analiză a portalului CompariImobiliare.ro.

Clujul este cel mai scump oraş imobiliar din ţară şi pe segmentul chiriilor, în special în preajma începutului de an universitar, atrag atenția reprezentanții portalului CompariImobiliare.ro. „Mii de tranzacţii sunt încheiate zilnic în lunile august – septembrie, iar preţurile pleacă de la 250 de euro/garsonieră – locuinţe situate în cartiere şi nicidecum în zone centrale. Dezvoltarea rapidă a pieţei IT şi implicit salariile generoase, plus numărul mare de studenţi, între care sute de internaţionali, care aleg să studieze la Cluj sunt principalele motive pentru care chiriile din Capitala Transilvaniei au cunoscut un avans chiar şi de 30% într-un an”, arată analiza. Dacă sunteţi în căutarea unei chirii în Cluj-Napoca şi împrejurimi, cei de la portalul compariimobiliare.ro vă sfătuiesc să căutaţi casa dorită în intervalul aprilie – iulie, când preţurile sunt mult mai mici pe fondul cererii mai scăzute. Reprezentanții companiei imobiliare dau și câteva exemple de chirii ceva mai accesibile, printre care și un apartament de două camere care poate fi ocupat pentru 200 de euro, dar în Florești. În oraș, prețurile trec rapid de acest prag: Zorilor – 2 camere – 220 euro, Gheorgheni – 2 camere – 260 euro, Andrei Mureşanu – 2 camere – 260 euro, Mihai Viteazul – 2 camere – 270 euro. Amintim că aceste oferte sunt catalogate ca fiind printre cele mai rezonabile din piață.

Considerați clienți ideali de către proprietari de apartamente pregătiți să mai crească chiriile, chiar și studenții străini au început să observe povara acestor cheltuieli în „capitala Transilvaniei”. „Când am venit aici (în urmă cu șase ani, n.red.), găseam un apartament cu 200 de euro, de închiriat. Acum nu găseşti ceva care să fie cât de cât convenabil sub 400 de euro. Sigur, pentru cei care vin din Franţa sau Germania preţurile par încă foarte bune, în comparaţie cu oraşele din Europa de Vest”, ne povestea un student grec, venit să facă Medicină la Cluj.

Citește mai multe impresii aici:

Clujul studenţiei. Cum trăiesc străinii experienţa românească în „Capitala Transilvaniei”: evenimentele sunt grozave, chiriile şi traficul – împovărătoare

 

 

Vezi și:

 

Chirii în Cluj versus Viena, Munchen sau Berlin

 

 

 

  • author photo two

    Kristina Reştea

    Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.

    Nici un comentariu

    Scrie un comentariu