Închide

Imagini din avion cu A10 Sebeș – Turda. Pro Infrastructura: „Loturile 3 și 4 sunt pregătite să preia traficul rutier, dar ne uităm la ele ca la piese de muzeu!”

ActualitateTop News by Actual de Cluj - apr. 24, 2018 0 192

Circa 30 de km din autostrada A10 Sebeș – Turda au lucrările de drum finalizate și sunt gata să preia traficul rutier, însă autoritățile de la drumuri tergiversează deschiderea, susține Asociația Pro Infrastructura care a realizat o filmare din avion cu cele două loturi. Compania de Drumuri invocă lucrări neconforme care fac imposibilă recepția. „Autostrada este gata, se poate circula, așa cum am spus de foarte multe ori! Însă autoritățile încă analizează, încă negociază cu antreprenorii generali și nimeni nu-și asumă responsabilitatea recepției”, scrie API, citată de hotnews.ro.

„În continuare loturile 3 și 4 ale Autostrăzii A10 Sebeș-Turda sunt pregătite să preia traficul rutier, dar ne uităm la ele ca la piese de muzeu! Săptămâna trecută am făcut o filmare aeriană din avion între Turda și Aiud. Autostrada este gata, se poate circula, așa cum am spus de foarte multe ori! Însă autoritățile încă analizează, încă negociază cu antreprenorii generali și nimeni nu-și asumă responsabilitatea recepției”, transmite Asociația Pro Infrastructura, unul dintre cele mai active ONG-uri care monitorizează marile proiecte de infrastructură din țară.

Filmarea începe din zona intersecției A3-DN1-A10 de la Turda și continuă deasupra Lotului 4 din A10 spre Aiud. La minutul 5:15 avionul ajunge deasupra nodului rutier de la Decea și continuă deasupra Lotului 3 până la nodul Aiud (min 8:10).

„Deși se pare că avem stabilite datele pentru recepție – 24 mai pentru lotul 3 (Tirrena Scavi, între Aiud și Decea) și 15-16 iunie pentru lotul 4 (Porr, între Decea și Turda), nimic nu este sigur! Nimeni nu știe când se va da drumul la trafic. Orice se poate întâmpla, inclusiv să stăm cu autostrada închisă multe luni de acum înainte”, scriu reprezentanții ONG-ului.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare