Închide

Ce se întâmplă cu blocurile între case de pe masa consilierilor locali

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - ian. 29, 2015 0 503

„Un bloc între casele noastre, dacă trece îi dăm în judecată. Primarul spune că nu facem blocuri între case și apoi la Consiliul Local se aproabă toate”. Așa se agitau vecinii proiectului imbiliar de pe Maramureșului, pregătit de o campaniei din cea mai puternică „familie” de constructori din piața locală lângă casele lor, înainte să înceapă ședința unde urma să se discute proiectul care le-ar fi afectat calitatea vieții. N-a mai fost nevoie să se bată cu administrația locală, pentru că primarul a întors proiectul Nord Conforest înapoi la comisia de urbanism pentru a fi rediscutat. Edilul a propus retragerea lui de pe ordinea de zi a Consiliul Local din 29 ianuarie.

Nord Conforest, o societate activă în domeniul construcţiilor şi cu administratori comuni cu ACI Cluj, vrea să transforme un teren încadrat anterior în zonă industrială în teren pentru locuinţe și servicii (două imobile cu regim în trepte, de la 2 la 5 etaje), pe strada Maramureşului. Proiectul a fost realizat de biroul Dico și Țigănaș, unde este asociat Șerban Țigănaș, președintele Ordinului Arhitecților din România și membru al Comisiei de Urbanism. Proiectul a fost prezentat în octombrie în ședință CTATU, prilej cu care vecinii nemulţumiţi de perspectiva noilor dezvoltări și-au și prezentat nemulțumirile. Aceștia au cerut maxim două etaje, mai ales că viitorul complex este înconjurat doar de case. La ședința din 29 ianuarie, proiectul Nord Conforest a ajuns pe ordinea de zi. După care primarul Emil Boc a cerut retragerea sa și o nouă discuție la comisia de urbanism. „Nu este o victoie, este o chestiune de normalitate însă vom urmări ceea ce se întâmplă la urbanism pentru că una se promite și alta se aprobă”, au declarat vecinii prezenți la ședința de Consiliu Local de ieri și hotărâți să se bată cu viitorul bloc din case, după cum ei înșiși l-au numit.

Citeşte cum a decurs discuţia în şedinta CTATU, pe subiectul Nord Conforest:

Intersecţie pe graniţă: proiect imobiliar pentru firmă cu „magnaţii” din Construcţii, preşedintele Ordinului Arhitecţilor şi vecinii contestatari s-au întâlnit la Urbanism

Citește despre nemulțumirile și obiecțiile vecinilor:

Constructori versus vecini în nordul fost industrial al orașului. Locatarii de pe Maramureșului contestă un proiect imobiliar cu 5 etaje

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.

Articole similare