Închide

Ce concursuri noi de soluții vrea să facă Primăria în 2019

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - apr. 05, 2019 0 383

Primăria vrea să lanseze împreună cu Ordinul Arhitecților din România – Filiala Transilvania, cel puțin trei concursuri noi de soluții în 2019.

Deja pentru anul acesta s-au anunțat că se vor lansa concursuri pentru viziunea de dezvoltare a unui nou cartier în Cluj pe 240 de hectare, cartierul Sopor, dar și un altul pentru ”integrarea” zonei de belvedere Cetățuia în oraș prin creionarea unui masterplan de dezvolare la pachet cu un circuit de acces mecanizat.

”Suntem în discuții cu Ordinul Arhitecților pentru perfectarea unui calendar de colaborare privind organizarea unor noi concursuri de soluții care să vizeze transformarea unor zone din oraș. Pe lângă cele două concursuri în pregătire, cel pentru Cetățuie și cel pentru Masterplanul cartierul Sopor, vrem să mai lansam alte concursuri. Avem în plan să facem un concurs de soluții pentru extinderea și modernizarea unei unități școlare din Cluj ca să oferim astfel un model de bune practici și în această direcție. De asemenea, vrem să mergem cu modernizările spațiilor publice și în cartiere și suntem preocupați de un concurs de soluții pentru transformarea Pieței Zorilor. Un alt concurs pe care am putea să îl lansăm în 2019 ar viza amenajarea unui muzeu al științei și tehnologiei, propus pe lista proiectelor de bugetare participativă pentru care acum suntem în analiza unor spații unde ar putea să fie amenajat”, a declarat pentru Actualdecluj.ro, Ovidiu Cîmpean, director de dezvoltare în Primăria Cluj.

El a mai declarat că datele de organizare și felul în care vor arăta respectivele concursuri de soluții vor depinde de discuțiile pe care Primăria le va avea cu Ordinul Arhitecților din România, FilialaTransilvania. În următoarea perioadă administrația se va concentra pe lansarea concursurilor pentru Cetățuie și pentru masterplanul cartierului Sopor, urmând ca, după derularea acestora, să se lanseze și celelalte competiții. Noile concusuri de soluții au fost bugetate și incluse pe lista de investiții a Primăriei.

Detalii despre concursurile pentru Cetățuie și cartierul Sopor:

Cum văd viitorul cartier propus de Primărie prin concurs de soluții actualii proprietarii de terenuri din Sopor

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.