Închide

Cățeii și transportul în comun. Cum se poate ajunge la pace pe subiect

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - mai 16, 2015 3 891

Noul regulament pentru plimbat câini pe care primăria vrea să-l instituie ca lege locală în Cluj-Napoca e ținut pe loc de punctul care vizează permisiunea de a circula cu patrupedele pe mijlocele de transport în comun.
Primarul Emi Boc a declarat, vineri, la ședința ordinară a Consiliului Local că s-a ajuns la o varintă agreată, însă a mai rămas controversa legală de posibilitatea ca proprietarii de patrupede să aibă voie să circule cu acestea pe mijloacele de transport în comun.

Boc a afirmat că, deși Compania de Transport Public (CTP) nu este de acord cu accesul cățeilor în autobuzele, troleibuzele și tramvaiele din oraș, el susține respectiva prevedere. Mai mult, primarul e convins că se va ajunge la un acord cu cei de la Compania de Transport, mai ales dacă animalele de companie vor purta botniță și lesă.

De cealaltă parte, directorul CTP, Liviu Neag spune că deocamdată nu s-a ajuns la o înțelegere cu privire la permisiunea ca proproprietarii de câini să circule cu aceștia pe mijloacele de transport în comun.

Neag susține însă că, dacă tentinda este ca patrupedele să fie admise în mijloacele de transport în comun, atunci nici compania nu se va opune, însă doar dacă se vor impune niște reguli de lucru. „Vă dați seama, dacă se urcă un câine nedeparazitat în autobuz atunci n-am făcut nimic, că împolnăvim populația. Atunci se impune ca patrupedele care circulă cu autorbuzul să aibă cartea de identitate asupra stăpânului și să fie cu analizele și vaccinurile la zi. În plus, stăpânul trebuie să aibă un bilet compostat în plus pentru câinele său, că asta-i viața. Nu avem de ce să îi dușmănim pe proprietarii de câini, așa că în condițiile menționate putem fi de acord”, a tranșat Neag.
Administrația locală a lansat în dezbatere încă de anul trecut noul regulament pentru plimbat câinii din oraș. Printre altele, acesta aduce completări vechiului regulament din 1996 și posibilitatea ca patrupedele să poată fi plimbate în lesă în parcurile și pădurile orașului, dar și în jurul blocurilor dacă asociațiile de propriepretari permist acest lucru.

Scrie un comentariu