Închide

Care sunt cele mai căutate străzi din Cluj-Napoca în 2019 pentru tranzacții imobiliare. O stradă mică din cartierul Europa, în top 10

EconomieTop News by Mihai Prodan - sept. 08, 2020 0 2941

Cele mai căutate străzi din Cluj-Napoca, din punctul de vedere al tranzacțiilor imobiliare, au fost anul trecut Soporului și Aurel Vlaicu.
Astfel, pe strada Soporului, cea mai căutată din oraș anul trecut, au fost tranzacționate 50 de proprietăți, în vreme ce pe strada Aurel Vlaicu au fost vândute 374 de proprietăți. Cele două străzi sunt urmate de Bună Ziua cu 335 tranzacții, Porțelanului cu 252 și Alexandru Vaida Voevod cu 249. Se remarcă și mica stradă Nicolae Steinhardt din cartierul Europa, cu 211 imobile tranzacționate.

Informațiile apar în Ghidul Tranzacțiilor Imobiliare publicat în urmă cu puține momente de Primăria Cluj-Napoca și realizat de Veridio. Ghidul este o premieră pentru România, a ajuns la a șaptea ediție și centralizează tranzacțiile imobiliare din Cluj-Napoca ce au ca obiect proprietăți imobiliare constând în terenuri, case (teren și construcție), apartamente sau alte tipuri de proprietăți imobiliare care includ toate tranzacțiile persoanelor juridice, precum și tranzacțiile persoanelor fizice cu proprietăți imobiliare auxiliare și alte tipuri de proprietăți cu destinații comerciale sau industriale.  Înregistrările relevante se referă la un număr de 8.845 proprietăți imobiliare tranzacționate în perioada ianuarie – decembrie 2019. Principalele criterii de analiză a tranzacțiilor imobiliare au fost tipul proprietății
imobiliare tranzacționate, cartierul,  suprafața. ”În scopul interpretării informațiilor, s-a urmărit obținerea unui preț unitar pentru fiecare tip de proprietate. Astfel, în cazul apartamentelor, raportarea sa realizat la suprafața utilă, iar în cazul caselor, raportarea s-a realizat utilizând ca bază suprafața desfășurată. Tranzacțiile au fost analizate pe categorii de proprietăți imobiliare (terenuri, case, apartamente)”, arată analiza.

„Momentul în care am finalizat această analiză plină de informații ce merită luate în considerare se suprapune cu criza medicală generată de pandemia Covid 19, care a bulversat atât afacerile cât și viețile noastre. În acest context și percepția asupra cifrelor din acest ghid va trebui menținută la datele de referință ale acestuia respectiv sfârșitul anului 2019. Pentru începutul anului 2020 s-a consemnat în primul trimestru o creștere a volumului tranzacțiilor imobiliare peste nivelul similar al anului 2019. Întregul an 2020 și efectele pandemiei asupra pieței imobiliare le vom consemna însă în ediția din anul viitor a ghidului”, a explicat Adrian Vascu, Senior Partner Veridio.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Cursuri de specializare la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.