Închide

Care sunt cele mai atrăgătoare cartiere din cel mai scump oraș din țară: în Mănăștur s-au vândut aproape o mie de proprietăți într-un an

EconomieTop News by Mihai Prodan - sept. 08, 2020 0 550

Probabil cel mai mare cartier din afara Bucureștiului, Mănăștur din Cluj-Napoca, este cel mai atractiv din punctul de vedere al tranzacțiilor imobiliare în cea mai scumpă piață de profil din țară, care este orașul Cluj-Napoca. Aproape o mie de locuințe s-au tranzacționat în acest cartier anul trecut, la mare distanță de alte cartiere, o singură excepție.
Astfel, anul trecut în Mănăștur au fost tranzacționate în total 996 de proprietăți, dintre care peste 700 de apartamente. Se apropei de acest volum al tranzacțiilor cartierul Gheorghei cu 836 tranzacții din care 588 apartamente, și centrul orașului, cu 854 tranzacții, dintre care 503 apartamente. În total anul trecut în cea mai scumpă piață din țară au fost tranzacționate 8.845 imobile, dintre care 5.565 apartamente, ceea ce înseamnă că doar în cartierul Mănăștur au fost tranzacționate 10% din imobile.

Cel mai scump oraș din țară din punctul de vedere al tranzacțiilor imobiliare e împărțit în cartierele Centru, Zorilor,
Mănăștur, Grigorescu, Gheorgheni, Andrei Mureșanu, Mărăști, Iris, Bulgaria, Dâmbul Rotund, Someșeni, Plopilor, Gruia, Între Lacuri, Bună Ziua, Europa, Colonia Sopor, Colonia Făget, Colonia Borhanci, Colonia Becaș și zona limitrofă. Presiunea imobiliară a dus la îndesiri în mai multe zone precum Câmpului din capătul cartierului Mănăștur, cartierele Bună Ziua și Europa, dar și Plopilor Noi, Făget, Becaș, Borhanci și Sopor. „Momentul în care am finalizat această analiză plină de informații ce merită luate în considerare se suprapune cu criza medicală generată de pandemia Covid 19, care a bulversat atât afacerile cât și viețile noastre. În acest context și percepția asupra cifrelor din acest ghid va trebui menținută la datele de referință ale acestuia respectiv sfârșitul anului 2019. Pentru începutul anului 2020 s-a consemnat în primul trimestru o creștere a volumului tranzacțiilor imobiliare peste nivelul similar al anului 2019. Întregul an 2020 și efectele pandemiei asupra pieței imobiliare le vom consemna însă în ediția din anul viitor a ghidului”, a explicat Adrian Vascu, Senior Partner Veridio.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Cursuri de specializare la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.
  • Articole similare