Închide

Când estimează Primăria că se va apuca să consolideze strada Uliului din Cluj, afectată de grave alunecări de teren

ActualitateAdministrație by Luminiţa Silea - iun. 11, 2024 0 394

Nici integritatea oamenilor, nici construcțiile de pe strada Uliului, afectată de noi alunecări de teren lângă cele grave produse la finalul lunii aprilie, nu sunt puse în pericol, a garantat primarul Emil Boc. Aceasta după ce riveranii au sesizat că situația alunecărilor de teren de pe arteră s-a înrăutățit, în urma ploilor din ultima perioadă, dar și că Primăria întârzie să prezinte expertiza cu soluțiile de remediere și să facă, efectiv, lucrările necesare.

Detalii aici despre îngrijorările riveranilor:
FOTO/VIDEO Pompierii solicitați să intervină, din nou, pe strada Uliului, în zona afectată de alunecările grave de teren de la finalul lunii aprilie/ Noi cratere au apărut pe arteră

“Să fie foarte precis și să știe toată lumea din sursă autorizată. Nicio proprietate nu este în pericol, nici casa de la numărul 90, nici casa de la numărul 92. Nu există pericol pentru nici un imobil de aici și vă spun asta după ce am discutat cu toți experții”, a spus primarul Emil Boc într-un video filmat la fața locului, pe strada Uliului, în 11 iunie, alături de viceprimarul Dan Tarcea.

Zona cu alunecări de teren a fost, din nou, acoperită cu o prelată albastră.

“Expertiza este gata, iar vineri va fi gata și proiectarea lucrării (…) Practic, proiectarea ne va spune până la ce adâncime trebuie să se meargă cu pilonii forați pentru a se stabiliza dealul care se prăbușește. După ce avem proiectarea, imediat vom trece la desemnarea firmei sau firmelor care trebuie să facă lucrarea.
Valoarea lucrărilor o aproximăm între 2 si 4 milioane de lei”, a menționat primarul.

Traseul va fi redat apoi circulației publice, după realizarea lucrărilor, a mai spus Emil Boc subliniind că toate procedurile s-au derulat și se derulează potrivit legii și situațiilor de urgență.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.

Articole similare