Închide

Calendarul anunțat pentru viitorul spital de copii construit de la zero în Cluj. Proiectul va fi făcut de cea mai mare firma specializată în infrastructură spitalicească din Spania

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - iun. 22, 2021 0 207

Oficialii Consiliului Județean (CJ) Cluj au anunțat deja calendarul pentru viitorul Spital Pediatric Monobloc pentru care la finalul săptămânii s-a ales proiectantul în urma unui concurs de soluții câștigat de PLANHO CONSULTORES în asociere cu 4B CONSULTANȚĂ ARHITECTURĂ. Deocamdată nu a fost încă semnat contactul de proiectare de peste 6,5 milioane euro la concursul.

CJ intenționează însă să accelereze acest proiect, mai ales că el a fost acceptat la finanțare în Planul Național de Redresare și Reziliență și trebuie terminat până în 2026, alocarea pentru acesta fiind anunțată la 150 de milioane de euro. Dorința este ca spitalul cu 12 secții și 510 paturi, toate specialitățile și un centru de cercetare, să intre în licitație de execuție până la mijlocul anului viitor.

„Urmează ca până la finele anului să se realizeze Studiul de Fezabilitate, adică planșe, analize de cost – termen de predare maxim 5 luni de la semnarea contractului, respectiv în luna decembrie a acestui an. De asemenea, până atunci vom avea PUZ-ul pe această zonă și dorința noastră este ca proiectul tehnic să fie gata cât mai repede. Proiectul tehnic are termen de finalizare luna iunie 2022. Până vara viitoare vom ști dacă banii din PNRR rămân și vor fi primiți ca finanțare. Dorința noastră e ca până la mijlocul anului viitor să putem demara licitația de execuție”, a anunțat președintele CJ Cluj Alin Tișe.

Potrivit propunerii PLANHO CONSULTORES în asociere cu 4B CONSULTANȚĂ ARHITECTURĂ alese câștigătoare la concursul de soluții derulat luna aceasta, viitorul spital de copii care va fi construit în Cluj-Napoca pe un teren de 17 hectare din Borhanci va fi organizat pe 12 secții și va avea 510 paturi de spitalizare continuă – 129 de saloane cu două paturi și 202 rezerve cu un pat. De asemenea, spitalul va avea și 50 de paturi pentru spitalizare de zi și 65 de paturi pentru însoțitori. Va fi amenajat un heliport pentru urgențe, iar în demisolul clădirii vor fi asigurate peste 650 de locuri de parcare. Spitalul va cuprinde și un centru de servicii medicale și cercetare în domeniul pediatriei cu adresabilitate regională.

Unitatea medicală e proiectantă pentru peste 1200 de angajați, din care peste 500 de medici. Aici va fi mutat actualul Spital de Copii din subordinea Consiliului Județean care în prezent funcționează în peste 10 clădiri aflate și la distanțe de 4 kilometri una de cealaltă.
Despre Planho Consultoreas din Sevilla Spania, Alin Tișe a spus că e cea mai mare firmă spaniolă care se ocupă de proiectare în sectorul medical.
Vezi și:
Cifrele și teremene pentru viitorul Spital de Copii care se va construi în Borhani pe un terene de 17 hectare din cadrul Stațiunii de Cercetare din Bohanci obținut de CJ Cluj de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară: 

(vedere din interior)

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare