Închide

BREAKING Fostul conducător de la CFR Cluj a semnat cu Universitatea. Ieri a fost în vestiar. Urmează să fie prezentat oficial

SportTop News by Catalin Suciu - oct. 28, 2019 1 747

Schimbări majore la Universitatea Cluj. În conducerea apare un fost conducător de la rivala CFR. Este vorba de Daniel Stanciu, care va ocupa funcție executivă la U.

Stanciu a fost ieri în vestiarul studenților. Clubul îl va anunța în scurt timp drept noul conducător. Atenție, Stanciu va avea și drept de semnătură la Universitatea. Va conduce tot ce ține de partea administrativă. De ochii lumii, Radu Constantea, actualul președinte, va fi păstrat în funcție, dar Stanciu va fi cel mai puternic om din club.

În urmă cu două săptămâni, Daniel Stanciu era foarte vehement în privința unei colaborări cu Universitatea. Într-o declarație acordată actualdecluj.ro, Stanciu spunea că: „Nu este nimic adevărat, nu se pune problema să ajung la Universitatea, nu știu cine scoate aceste vorbe. Am alte planuri, alte proiecte”. Cum se mai așază lucrurile, nu-i așa?

Stanciu a avut o rundă de discuții cu oficiali ai Universității la începutul sezonului, la Târgu Mureș, acolo unde juca U Cluj, fiindcă stadionul Cluj Arena era suspendat. Fostul oficial al CFR-ului le-a transmis, însă, celor de la U, că nu are de gând să preia echipa cu lotul deja făcut. La vremea respectivă, U Cluj se afla sub tutela lui Octavian Moraru, manager, cel care a adus mai mulți jucători din Portugalia cu care Universitatea a ajuns la retrogradare acum.

Între timp, Moraru a plecat de la „U”, lăsând și o gaură sănătoasă în buget. Cu un lot subțire care nu face față nici măcar în liga a II-a, Universitatea are probleme pentru prima dată în ultimii ani și cu bugetul.

Vorbele „procurorului”

Cornel Dinu a spus în urmă cu o lună de zile că Daniel Stanciu e impus la Universitatea și că ar fi o directivă de la Federația Română de Fotbal. Reamintim, Vasile Dâncu e apropiat de Răzvan Burleanu și ar fi contribuit decisiv la ultimele alegeri FRF pentru ca actualul președinte al FRF să câștige. Iată ce spunea Cornel Dinu: ”Eu am o informaţie mult mai interesantă. Că la ”U” Cluj, în partea cealaltă şi, repet, de la oameni de calitate, de onoare, că mai are ţara asta oameni, dar sunt ascunşi, că e mizeria prea mare, şi care mi-au spus: Federaţia, prin domnul secretar, ar fi transmis la ”U” Cluj, că dacă nu-l pune pe Stanciu, nu intră ”U” Cluj în Liga 1”, a dezvăluit Cornel Dinu la Telekom Sport.

Stanciu neagă în continuare că ar fi avut vreo intenție de a ajunge la Universitatea. Cu toate acestea, el a negociat la Târgu Mureș, în vară, cu conducerea clubului. A refuzat atunci, dar discuțiile dintre cele două părți au continuat. Stanciu a fost prezent și la Cluj de câteva ori la negocieri. Acestea s-au încheiat recent. Stanciu vine să conducă Universitatea.

Actualdecluj.ro v-a relatat despre apropierea acestuia față de Vasile Dâncu, fostul lider PSD, un personaj influent cu relații în politica și în fotbalul românesc. (DETALII)

 

Vreme(a)Dâncului. Cum se schimbă U Cluj în an de Centenar

Un comentariu

  1. Omul asta n-are buze si e obosit rau.Nelutu Sabau si Lobont trebuiau pastrati si promovam anul viitor.Aduceti-i inapoi altfel nu va exista performanta!!!!!

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.