Închide

Vreme(a)Dâncului. Cum se schimbă U Cluj în an de Centenar

SportTop News by Catalin Suciu - oct. 15, 2019 0 1653

Universitatea Cluj se pregătește de mari mutări de ordin organizatoric pe toate planurile. Managerul instalat Adrian Falub e la un pas de a pleca din club.

Nu de bunăvoie, ci demis! Și atenție, pe Falub nu-l dă afară, de exemplu, Radu Constantea, președintele Universității, ci Vasile Dâncu, fostul lider local PSD, un personaj influent cu relații în politica și în fotbalul românesc. De altfel, Vasile Dâncu ar fi unul dintre artizanii  reușitei lui Răzvan Burleanu de la alegerile președinției Federației Române de Fotbal.

„Dâncu se implică la Universitatea”, spun surse apropiate clubului de fotbal. Sociolog, politician, profesor universitar, Dâncu îl impune la U Cluj pe Daniel Stanciu, unul dintre prietenii săi apropiați din fotbalul românesc.

Deși Stanciu a negat vehement într-o declarație acordată Actualdecluj.ro faptul că ar avea de gând să semneze cu „U” Cluj, lucrurile stau total diferit. Fostul director de la CFR e propus de o perioadă bună la Universitatea. Cu știrea și acorul primarului Emil Boc. Vasile Dâncu face presiuni ca Stanciu să preia managementul echipei de fotbal. Marți, 15 octombrie,  a avut loc și o ședință în acest sens în care s-a discutat de viitorul contract pe care Stanciu îl va avea la U Cluj.
Stanciu s-ar fi întâlnit inclusiv cu Emil Boc pentru a discuta despre Universitatea.Da, dacă vă îndoiați, nimic nu mișcă la clubul de fotbal fără știrea primarului.

În noua structură imaginată, Falub nu are loc. Instalat recent în funcția de manager general, Falub a preluat și banca tehnică, susținând că din iarnă va numi un antrenor. Numai că Falub e pe cale să fie demis! Stanciu, dacă va accepta să lucreze la U Cluj, în ciuda opoziției fanilor, fiindcă cei mai mulți nu-l susțin sub nici o formă, va avea puteri depline. El va instala un nou staff și se va ocupa de tot ce înseamnă activitatea la Universitatea. Va numi antrenori și orice persoană din staff și se va ocupa de toată campania de achiziții a clubului.
Radu Constantea, e bine de menționat, nu contează câtuși de puțin, în noua structură. Cum, de altfel, n-a avut prea multe de spus nici înainte.

Vorbele „procurorului”

Cornel Dinu a spus în urmă cu o lună de zile că Daniel Stanciu e impus la Universitatea și că ar fi o directivă de la Federația Română de Fotbal. Reamintim, Vasile Dâncu e apropiat de Răzvan Burleanu și ar fi contribuit decisiv la ultimele alegeri FRF pentru ca actualul președinte al FRF să câștige. Iată ce spunea Cornel Dinu: ”Eu am o informaţie mult mai interesantă. Că la ”U” Cluj, în partea cealaltă şi, repet, de la oameni de calitate, de onoare, că mai are ţara asta oameni, dar sunt ascunşi, că e mizeria prea mare, şi care mi-au spus: Federaţia, prin domnul secretar, ar fi transmis la ”U” Cluj, că dacă nu-l pune pe Stanciu, nu intră ”U” Cluj în Liga 1”, a dezvăluit Cornel Dinu la Telekom Sport.

Stanciu neagă în continuare că ar fi avut vreo intenție de a ajunge la Universitatea. Cu toate acestea, el a negociat la Târgu Mureș, în vară, cu conducerea clubului. A refuzat atunci, dar discuțiile dintre cele două părți au continuat. Stanciu a fost prezent și la Cluj de câteva ori la negocieri. Acestea nu s-au încheiat.

La CFR Cluj ar conduce Ioan Rus, cel care voia o echipă comună a Clujului

PSD-iștii puternici n-au stat departe de fotbal niciodată. Dacă Vasile Dâncu își dă tot mai mult interesul la Universitatea, la CFR Cluj se aude că un cuvânt important îl are un alt baron local, Ioan Rus.
Acesta s-ar implica de mai mult timp la CFR.  Ministru de Interne în perioada 2000-2004, Ioan Rus a declarat că, dacă ar fi după el, ar uni formaţiile Universitatea Cluj şi CFR Cluj, pentru a face „o echipă-simbol a Transilvaniei”.

„Comunitatea clujeană, dacă ar fi capabilă să treacă peste orgolii şi peste o istorie care nu i-a fost foarte favorabilă, ar acţiona altfel. În loc să menţinem în oraş o rivalitate complet aiurea, dacă ar fi după mine, aş uni Universitatea Cluj cu CFR Cluj şi aş face, într-adevăr, o echipă-simbol a Transilvaniei, capabilă să se bată cu orice echipă din Europa”, a spus Rus în Ziua de Cluj.

Daniel Stanciu, fost conducător la CFR, dat ca sigur la U Cluj: „Am alte proiecte, nu la Universitatea!” Clubul are probleme cu banii

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.