Închide

Sute de depozitări ilegale de deșeuri mari în Cluj-Napoca doar în acest an, amenzile se apropie de un milion de lei

AdministrațieTop News by Actual de Cluj - oct. 16, 2019 0 252

Dezastru în Cluj-Napoca, doar în acest an polițiștii locali au constatat sute de depozitări ilegale de deșeuri de mari dimensiuni.
E vorba mai exact de peste 600 de astfel de depozitări constatate de polițiștii locali doar în acest an în Cluj-Napoca – rezultate din construcții, ori voluminoase,  din plastic și componente de mașini, iar valoarea sancțiunilor aplicate celor care s-au debarasat de ele se apropie de un milion de lei. ”Astfel de incidente au avut loc atât în oraș, în parcuri și zone verzi, aferente asociațiilor de locatari, cât și în zonele limitrofe ale municipiului”, precizează Municipalitatea.
Un clujean care a vrut să se scape de deșeurile electrocasnice și deșeuri din construcții a fost amendat cu 2.000 de lei în ură cu câteva zile. ”Inițial persoana în cauză a încercat să se debaraseze de deșeuri în pădurea Hoia, însă fapta sa a fost filmată de un clujean. Ulterior, contravenientul nu a recunoscut faptul că a vrut să arunce acele deșeuri și le-a reîncărcat în mașină, transportându-le la Pata Rât”, a arătat Primăria Cluj-Napoca.
Să mai arătăm că deșeurile voluminoase, cu excepția celor rezultate din construcții, se ridică gratuit de către operatorii de salubritate, dacă sunt depozitate la punctele gospodărești amenajate pentru astfel de deșeuri.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu