Închide

Au anunțat când e ediția de anul viitor a unuia dintre cele mai mari festivaluri din România, de la Cluj, în acest an au fost un sfert de milion de oameni. ”Ne așteptăm ca numărul participanților să urce cu cel puțin 10%”

ActualitateFestivalTop News by Actual de Cluj - oct. 16, 2019 0 407

Ediția de anul viitor a unuia dintre cele mai mari festivaluri din țară, Electric Castle de la Cluj, va avea loc la mijlocul lunii iulie, au anunțat organizatorii în urmă cu puțin timp.
E vorba mai exact de 15-19 iulie 2020, e a opta ediție a festivalului ce are loc în comuna clujeană Bonțida, în vecinătatea castelului Banffy din localitate. Organizatorii spun că în acest an asistența, aproape un sfert de milion de persoane, a fost cea mai mare dintre cele șapte ediții ale festivalului, 230.000 de participanți, dintre care 15.000 în camping. 
Organizatorii au decis ca, pentru ediția din 2020, campingul să fie complet regândit și să devină „festivalul din festival”. ”Noul concept de camping va păstra cele mai populare facilități de până acum – baruri și opțiuni culinare dedicate, locuri speciale pentru grătare și spații de relaxare –, dar va aduce și noutăți, precum o scenă și line-up dedicat exclusiv celor care vor locui în mini-orașul Electric Castle”, arată aceștia. Odată cu regândirea campingului, festivalul va câștiga aproximativ 30% în suprafața totală, ceea ce va permite introducerea de noi scene care vor completa line up-ul cu noi genuri muzicale, dar și explorarea zonei naturale de aici, prin integrarea de noi spații. ”În 2019, am reușit cu un efort extraordinar din partea partenerilor, dar și prin implicarea participanților, să reciclăm 80% din deșeuri, ceea ce e o premieră pentru un festival din România, însă planurile noastre vizează scăderea impactului real asupra mediului, din toate punctele de vedere, chiar dacă ne așteptăm ca numărul participanților să urce cu cel puțin 10%, media ultimilor ani”, spune Andi Vanca, unul dintre organizatori.
De exemplu în acest an au fost reciclate aproape 30 de tone de hârtie, metal și plastic.  
 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu