Închide

BREAKING Arest la domiciliu pentru Lucan

ActualitateTop News by Actual de Cluj - ian. 12, 2018 0 1213

Chirurgul Mihai Lucan, care ar fi delapidat Institutul de Transplant Renal din Cluj până l-a adus în pragul falimentului, va fi cercetat în arest la domiciliu. Decizia a fost luată în urmă cu puține momente de instanța Curții de Apel București, care a rejudecat propunerea de arestare preventivă a lui Lucan cerută de procurorii DIICOT, dar respinsă de instanța inferioară, Tribunalul București.

Curtea de Apel București a admis astfel contestația procurorilor DIICOT împotriva deciziei luate de Tribunalul București în 22 decembrie. În dosar mai sunt cercetați fiul lui Lucan, Valerian Lucan, și managerul ICUTR Dan Sânpetreanu, dar numai Lucan a fost plasat în arest la domiciliu. Acesta din urmă rămâne în arest până în 10 februarie inclusiv.

Amintim, Mihai Lucan e acuzat de delapidarea ICUTR Cluj după ce ar fi operat pacienți la clinica sa privată, LukMed, și i-ar fi internat la institutul de transplant renal doar pentru recuperarea postoperatorie. În acest mod Lucan ar fi delapidat spitalul cu milioane de lei timp de ani de zile. Lucan a demisionat de la șefia ICUTR la începutul acestui an. Citește și:

Motivarea instanței în cazul chirurgului Lucan: acuzația de delapidare se verifică integral

Nici un comentariu

Scrie un comentariu