Închide

EXCLUSIV UBB cumpără un sediu de bancă, deși numărul studenților e în continuă scădere

ActualitateEconomieTop News by Cosmina Fernoaga - ian. 12, 2018 2 6279

Universitatea Babeș Bolyai (UBB) ar fi negociat achiziția sediului Băncii Transilvania, de pe strada George Barițiu din Cluj Napoca, pentru 4 milioane de euro – spun surse din cadrul instituției. În 2014, tot UBB achiziționa o clădire importantă a Băncii Țiriac, situată pe strada Moților la nr. 11, cu 1,7 milioane de euro. Mai multe cadre universitare și-au exprimat dezacordul, la vremea respectivă, în ce privește această achiziție, considerându-se nu doar că tranzacția ar fi inoportună – în contextul în care numărul studenților UBB scade de la an la an – ci și pentru că imobilul este impropriu pentru derularea cursurilor universitare . De altfel, o bună parte din acest imobil ar sta nefolosit și în prezent, tocmai din acest considerent, spun sursele Actual de Cluj.

Clădirea Băncii Transilvania ar urma să fie cumpărată pentru Facultatea de Matematică și Informatică din cadrul UBB, însă discuțiile care au apărut în cadrul instituției evidențiează aceeași problemă: imobilul nu a fost proiectat pentru săli de curs, ci pentru ghișee și birouri.

Reamintim că Banca Transilvania își construiește o nouă clădire de la zero, pe o suprafță de 20.000 de metri pătrați, pe Calea Dorobanților, la numărul 30-34. UBB ar fi fost de acord să plătească deja pentru achiziția clădirii de lângă Poștă (strada G. Barițiu) chiar înainte ca Banca să se mute din imobil, mai spun sursele Actual.

Aceasta ar fi a treia clădire importantă pe care UBB ar cumpăra-o din circuitul privat. Inițial a fost cumpărată o aripă generoasă din Hotelul Topaz, iar în 2014 s-a inițiat achizția clădirii Băncii Țiriac, de pe strada Moților.

Potrivit informațiilor Actual de Cluj, din 2014 și până  în prezent numărul studenților UBB a scăzut cu 30%.

Informațiile nu au fost confirmate, încă, de reprezentanții UBB. Vom reveni pe tema aceasta cu mai multe detalii.

 

2 comentarii

  1. Este ok sa cumperi. Parca cei de la Harvard cumpara paduri prin Romania. Daca ai bani, cumperi aparatura sau faci investitii (cum este asta). N-o sa-i dai inapoi la sfarsitul anului statului roman sa-i fure Ali Dragnea si cei 40 de hoti.

  2. Universitățile din România-tort și frișcă pentru baronii locali. UBB a mai cumparat clădiri cu cântec. Șpagă, baroni, interese.Praf in ochi cu Facultatea de Matematică. Organele statului sunt surde, oarbe și mute.

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.