Închide

Boc s-a pozat cu țeava care oricum nu ține gunoiul de pe Someș departe de oraș. Cu o zi înainte de masa rotundă inițiată de civicii clujeni

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - iul. 25, 2019 1 701

https://actualdecluj.ro/petitie-la-cluj-pentru-curatarea-somesului-este-rusinos-si-scandalos-ca-in-2019-in-zona-metropolitana-a-clujului-exista-munti-de-gunoaie/Gunoiul e cea mai stringentă problemă a Someșului, după cum au demonstrat la Someș Delivery doi activiști clujeni care au lansat un video filmat dintr-un caiac cu munții de gunoaie dintre Florești și Cluj,  de pe malurile râului.

Videoul i-a determinat și pe cei din inițiativa Someș Delivery să inițieze o petiție și o masă rotundă cu actorii care pot și trebuie să rezolve problema gunoiului, programată în 25 iulie. Petiția a fost semnată de peste 3200 de persoane.

Cu o zi înainte de discuție, primarul Emil Boc și-a făcut poză cu țeava montată pe Someș la intrarea în Cluj pentru a reține gunoiul care vine din amonte. Despre sistem a recunoscut public că nu face față la debite mari și că nu reușește să rețină gunoiul. În plus, a spus public că sistemul barieră a fost rupt de ape de mai multe ori. Primarul a lăudat noua țeava pe Facebook, dar a testat-o doar foto, la apă lină.

Primarul din Cluj a sugerat că nu se va implica în problema gunoiului de pe malurile Someșului, între Florești și Cluj-Napoca, indicând ca autoritățile în materie să își facă treaba. Despre Primăria Cluj a spus că are o colaborare foarte bună cu Apele Române. Cu toate acestea, deși Someșul în oraș e plin de alge care rețin gunoiul pe luciul de apă, se intervine doar la sesizări publice.

Emil Boc n-a confirmat că va participa la dezbaterea inițiată de Someș Delivery. Nici primarul din Florești Horia Șulea nu a confirmat participarea la discuție. Apele Române (tot după ce a fost ridiculizată public) a amendat cu 75.000 lei Primăria Florești pentru că nu s-a implicat în rezolvarea problemelor legate din gunoiul de pe Someș.

Citiți și:

Apele Române se spală pe mâini de tonele de gunoi de pe malurile Someșului. Situația e la fel de ani de zile

Petiție la Cluj pentru curățarea Someșului. „Este rușinos și scandalos că în 2019 în zona metropolitană a Clujului există munți de gunoaie”

VIDEO Gangele din Cluj

 • author photo two

  Luminiţa Silea

  Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.

  Un comentariu

  1. e ok sa faceti opozitie dar fiti sinceri.
   acel filtru tine gunoiul. nu exista peturi pe somes in zona grigorescu. fata de acum 2 ani cand nu exista e o diferenta majora.
   sa spuneti ce se petrece mai sus e rea vointa.
   in schimb, e adevarat ca prefectul cu primarii de localitati din amonte ar trebui sa ia urgent masuri pt mizeria din gilau floresti, si chiar cluj in zona someseni.

  Scrie un comentariu