Închide

Boc s-a pozat cu țeava care oricum nu ține gunoiul de pe Someș departe de oraș. Cu o zi înainte de masa rotundă inițiată de civicii clujeni

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - iul. 25, 2019 1 954

https://actualdecluj.ro/petitie-la-cluj-pentru-curatarea-somesului-este-rusinos-si-scandalos-ca-in-2019-in-zona-metropolitana-a-clujului-exista-munti-de-gunoaie/Gunoiul e cea mai stringentă problemă a Someșului, după cum au demonstrat la Someș Delivery doi activiști clujeni care au lansat un video filmat dintr-un caiac cu munții de gunoaie dintre Florești și Cluj,  de pe malurile râului.

Videoul i-a determinat și pe cei din inițiativa Someș Delivery să inițieze o petiție și o masă rotundă cu actorii care pot și trebuie să rezolve problema gunoiului, programată în 25 iulie. Petiția a fost semnată de peste 3200 de persoane.

Cu o zi înainte de discuție, primarul Emil Boc și-a făcut poză cu țeava montată pe Someș la intrarea în Cluj pentru a reține gunoiul care vine din amonte. Despre sistem a recunoscut public că nu face față la debite mari și că nu reușește să rețină gunoiul. În plus, a spus public că sistemul barieră a fost rupt de ape de mai multe ori. Primarul a lăudat noua țeava pe Facebook, dar a testat-o doar foto, la apă lină.

Primarul din Cluj a sugerat că nu se va implica în problema gunoiului de pe malurile Someșului, între Florești și Cluj-Napoca, indicând ca autoritățile în materie să își facă treaba. Despre Primăria Cluj a spus că are o colaborare foarte bună cu Apele Române. Cu toate acestea, deși Someșul în oraș e plin de alge care rețin gunoiul pe luciul de apă, se intervine doar la sesizări publice.

Emil Boc n-a confirmat că va participa la dezbaterea inițiată de Someș Delivery. Nici primarul din Florești Horia Șulea nu a confirmat participarea la discuție. Apele Române (tot după ce a fost ridiculizată public) a amendat cu 75.000 lei Primăria Florești pentru că nu s-a implicat în rezolvarea problemelor legate din gunoiul de pe Someș.

Citiți și:

Apele Române se spală pe mâini de tonele de gunoi de pe malurile Someșului. Situația e la fel de ani de zile

Petiție la Cluj pentru curățarea Someșului. „Este rușinos și scandalos că în 2019 în zona metropolitană a Clujului există munți de gunoaie”

VIDEO Gangele din Cluj

Un comentariu

  1. e ok sa faceti opozitie dar fiti sinceri.
    acel filtru tine gunoiul. nu exista peturi pe somes in zona grigorescu. fata de acum 2 ani cand nu exista e o diferenta majora.
    sa spuneti ce se petrece mai sus e rea vointa.
    in schimb, e adevarat ca prefectul cu primarii de localitati din amonte ar trebui sa ia urgent masuri pt mizeria din gilau floresti, si chiar cluj in zona someseni.

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.

Articole similare