Închide

Boc n-are contracandidat din PNL, pentru Primărie. Tișe ar putea prelua Consiliul Județean

ActualitatePoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - sept. 03, 2015 0 579

În cadrul ședinței Biroului Politic Național al PNL, care s-a desfășurat la Gura Humorului, au fost prezentate și listele de candidați pentru administrațiile locale. Senatorul Alin Tișe a explicat că exisă o convenție internă care prevede ca actualii primari ai PNL să rămână candidați principali la alagerile locale din 2016, atâta timp cât își doresc să mai obțină un mandat: „Emil Boc și-a înscris, oficial, candidatura la partid, astfel că în privința sa lucrurile sunt clare. Va putea să candideze în 2016 fără vreo problemă”. În ciuda a ceea ce spune Tișe, există totuși un personaj din PNL care și-a anunțat și el dorința de a intra în cursa pentru Primăria Cluj Napoca. Este vorba despre actualul lider al Consiliului Județean, Mihai Seplecan. Nu se pune, însă, problema ca partidul să pună semnul egal între Seplecan și Boc, a dat asigurări Tișe, motiv pentru care nici nu se ia în discuție ipoteza vreunui sondaj de opinie, pentru desemnarea candidatului cu cele mai mari șanse de câștig. „Pentru ce să cheltuim bani pe sondaje, ca să aflăm ce, că Emil Boc are peste 60% din opțiunile de vot, în schimb ce celălalt are sub 1%?”.

boc-e1418640915745-700x466

17 candidați pentru funcția de președinte al Consiliului Județean

Dacă în privința Primăriei lucrurile par stabilite (cu condiția să nu se răzgândească Boc), la Consiliul Județean cărțile se joacă încă. Tișe a dezvăluit că sunt nu mai puțin de 17 candidați liberali, care au anunțat că ar fi dispuși să preia șefia Consiliului Județean. Printre aceștia se numără fostul prefect Florin Stamatian, primarii Tudor Ștefănie (Turda), Mircea Moroșan (Huedin), consilierii județeni Marius Mânzat, Călin Tuluc și chiar președintele Mihai Seplecan. Nu lipsește de pe listă nici co-președintele PNL Cluj Napoca, Dan Tarcea sau deputatul Ioan Oros. Cu șanse mari pentru a prelua această funcție rămâne senatorul Alin Tișe, cel care a mai ocupat această funcție în mandatul 2008-2012 și care în continuare se bucură de un loc preferențial în sondaje. De altfel, pentru prima oară acesta a subliniat că ia în calcul posibilitatea de a prelua un nou mandat de președinte al Consiliului Județean. Trebuie subliniat că la alegerile din 2016, președintele Consiliului Județean nu va mai fi ales prin vot public, ci va fi desemnat la masa consilierilor. Ca atare, partidul care va obține cel mai bun scor electoral, va avea câștig de cauză în impunerea președintelui. Tișe a explicat că PNL își va desemna, totuși, candidatul pentru această funcție înaintea algerilor, astfel încât el să intre în camapanie în tandem cu candidatul pentru Primărie.

 • author photo two

  Cosmina Fernoaga

  Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.

  Nici un comentariu

  Scrie un comentariu

  Articole similare