Închide

Sufrageria urbană se mută de pe plajă în parcul Primăverii din cartierul Mănăștur

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - sept. 03, 2015 0 609

Asociația Urbannect va instala, începând de mâine, în parcul Primăverii din Cartierul Mănăștur, Sufrageria Urbană. De vineri de la ora 12.00 și până duminică la ora 23.00 aici se va sporovăi la un ceai despre școală, vor fi activități pentru copii, muzică bună și un concurs de table.

„Simplu și fain”, așa sintetizează organizatorii evenimentele propuse pentru finalul de săptămână. Acum două săptămâni, livingul urban a fost instalat pe plaja din Grigorescu. Acum, se mută în parcul Primăverii unde clujenii sunt invitați la relaxare. „Tihnă, mai o sporovăială, mai un ceai, mai o discuție în care ne reamintim cum era școala pe vremea noastră (chiar suntem curioși dacă se mai joacă acum „călcatea” sau „lapte gros”?) , multe activități cu copii, puțină dulgherie, învățăm sa ne facem corect ghiozdanul, ascultăm muzică bună, învațăm să facem niște aperitive extraordinare, gustăm o cafea verde preparată așa cum trebuie și povestită așa cum trebuie, Șiiiiiiiii…. Duminică seara ne confruntăm cu zarurile în mână, în MARELE CONCURS DE TABLE !!!!!! Să vedem acolo cine „se știe” și cine „numa’ comentează” ! Vă așteptăm să ne întalnim simplu, natural, să aflăm unii de la alții cum e să locuiești în cartier, cum e să stai seara „la scară cu baieții”, etc. Vrem să auzim povești de cartier și să învățăm unii de la alții ce înseamnă ORAȘUL ACASĂ pentru noi, cei care am crescut ÎN CARTIERE”, sintetizează cei de la Urbannact.

Anul trecut, asociația condusă de arhitectul Dan Clinci a instalat pentru prima dată livingul urban constituit din europaleți refolosiți în Piața Unirii.

Citește AICI despre evenimentul de anul trecut 

Din sufrageria urbană: ce porție să ne luăm cu polonicul din oala plină de evenimente a Clujului

„Acest proiect a început anul trecut prin a propune cetățenilor orașului să reinterpreteze spațiul public, asimilându-l conceptual cu propriul cămin. Am construit pe platoul pieței Unirii un ansamblu de mobilier din paleți refolosiți, ansamblu care reproduce familiaritatea sufrageriei de acasă. Scopul acestui concept este de a ne obișnui cu ideea că orașul este și el casa noastră, a tuturor și în același timp faptul că noi toți aparținem aceleași comunități. Este un exercițiu de comunicare interumană care urmărește să stabilească conexiuni între cetățeni ai orașului care altfel, poate, nu au ocazia să schimbe păreri sau idei. În același timp urmărește să sensibilizeze trăitorii orașului să își asume nevoile urbei și să participe la construirea unui mediu comunitar urban sănătos. Anul acesta Asociația Urbannect își propune să extindă proiectul cuprinzând în aria de desfășurare și cartierele orașului pentru a populariza faptul că orașul nu este reprezentat exclusiv de Centrul Istoric, ci are potențial vital și cultural și în Centrele sale Periferice”, a atras atenția arhitectul Dan Clinci.

Prima etapă a proiectului Urbannect avut ca și gazdă Cartierul Grigorescu, cea din acest sfârșit de săptămână va fi gazduită de Cartierul Mănăstur, urmând ca în 25-27 septembrie sufrageria urbană să se mute în Gheorgheni și Mărăsti în Parcul de la Iulius Mall. 

PROGRAMUL din SUFRAGERIA URBANĂ din parcul Primăverii

Vineri 4 Septembrie

12.00 – 21.00 Vă așteptăm să bem un pahar de ceai împreună, în Parcul Primăverii și să ascultăm o muzică bună!

Sâmbătă 5 Septembrie

10.00 – 21.00 Schimb de jucării și de cărți
11.00 – 13.00 Atelier de “vitralii” din paste de lasagna cu Atelierele Bucuriei
10.00 – 13.00 Cafeaua de dimineață cu Razvan Roșu de la Yume Coffee Roasters
11.30-13.00 Simone’s Cooking cu Simona Șerban
14.00 – 21.00 Jocuri de table de pregătire pentru concursul de duminică
17.00 – 18.30 Începe Școala – masă rotundă amicală între elevi, părinți și profesori
18.30 – 19.30 Cum sa umpli un ghiozdan? cu Lista de Rechizite și Lecom Birotica
16.00 – 18.00 Traista Urbană cu GhibStock
20.00 – 21.30 Concert de Hang cu Valentin Pleș

Duminică 6 Septembrie

10.00 – 21.00 Schimb de jucării și de cărți
10.00 – 21.00 DIY – îndrumari despre cum să îți faci singur mobilier, jardiniere și altele pentru balcon și mica gradină
11.00 – 13.00 Atelier de nori, soare și curcubeie cu Atelierele Bucuriei. Tehnica: pictură, colaj
16.00 – 18.00 Vorbim despre carți cu Asociația UnDialog
18.00 – 19.30 Locuiesc în cartier – Masă rotundă cu noi toți, locuitorii cartierelor
17.00 – 18.30 Pictăm semne de carte cu Asociația UnDialog
16.00 – 21.00 Concursul de table
21.10 Decernarea diplomelor Voluntarilor
21.30 Decernarea Premiilor

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu