Închide

„Bătălia“ mallurilor va avea loc în Cluj. Bucureştiul va miza pe noi zone mixte, de retail cu office şi rezidenţial. La Cluj se anunță noi mall-uri

Economie by Actual de Cluj - apr. 13, 2022 0 378

Piaţa de retail din Capitală va miza puternic pe proiectele mixte în perioada următoare, cele mai recente tranzacţii vizând fostele platforme industriale de la IMGB şi Griro, în timp ce singura extindere a unui mall existent este cea de la Promenada, unde va fi ridicat şi un turn de birouri.

„Griro şi IMGB nu sunt proiecte în zone protejate, ci unele care aduc plusvaloare zonei, indiferent de reaua-voinţă a unora de a bloca proiecte. Nu sunt în zone sensibile, zo­ne centrale, protejate. Pe de altă parte, nu ai vizibilitate cu privire la proiect până când nu ai autorizaţia“, explică Mihnea Şerbănescu, fondatorul companiei de con­sul­tanţă imobiliară Cushman & Wakefield Echinox, arată Ziarul Financiar.

Miza retailului în România o reprezintă în prezent Clujul, unde atât Iulius, cât şi MAS RE au în plan dezvoltarea a două noi malluri de mari dimensiuni.

MAS RE a securizat un teren de 17,1 ha din Cluj-Napoca care aparţine Cesarom, parte a grupului austriac Lasselsberger.

Dezvoltatorul sud-african a planificat pe acel teren dezvoltarea unui mall superregional cu o suprafaţă de aproximativ 73.300 mp, un complex rezidenţial cu aproximativ 1.460 de apartamente şi circa 49.200 mp de birouri. MAS RE a mai securizat 28.000 mp dintre cele 17,8 hectare ale platformei IMGB. Acolo compania plănuieşte să dezvolte un mall în aer liber şi un proiect rezidenţial cu aproximativ 3.150 de apartamente.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu