Închide

Banca Transilvania răscumpără acțiuni de 1,1 milioane de lei în 2 săptămâni

Economie by Mihai Prodan - sept. 17, 2014 0 336

Banca Transilvania răscumpără în doar cinci zile de pe piața de capital aproape 400.000 de acțiuni proprii, pentru care plătește peste 700.000 de lei, în cadrul programului de fidelizare a șefilor aprobat de acționari în luna aprilie.

Astfel, BT a cumpărat 399.530 acțiuni în cinci tranșe, între 9 și 15 septembrie, pentru care a plătit 703.866 lei. Cele mai multe titluri au fost cumpărate luni 15 septembrie, 149.530 acțiuni, pentru un preț pe unitate de 1,7533 lei. Cu o săptămână înainte, între 2 și 8 septembrie, BT mai achiziționase de pe piața de capital 250.000 de titluri pentru un preț total de 444.651 lei și un preț mediu pe unitate de 1,77 lei. Astfel, în doar două săptămâni BT cumpără titluri proprii în valoare de peste 1,14 milioane de lei.
Decizia de răscumpărare a titlurilor proprii a fost luată de acționarii BT în 29 aprilie, în adunarea generală la care au fost prezenți proprietarii a 44% dintre acțiuni. Atunci acționarii au decis să răscumpere până la 17 milioane de acțiuni la un preț de maxim 2,5 lei pe unitate în următoarele 18 luni de la data adunării generale.

Acțiunile ajung la membrii Consiliului de Administrație, conducătorii băncii și directorii executivi, directorii societăților subsidiare, directorii și directorii adjuncți ai direcțiilor din Centrală, directorii unităților teritoriale, dealeri, dealeri șefi, șefi, șefi agenții, șefi servicii din centrală și din unitățile teritoriale, experți din centrală și, în final, “alte categorii de salariați din cadrul Băncii Transilvania”.
“Motivul achiziționării de către companie a propriilor acțiuni și oferirea lor este implementarea unui sistem de renumerare (sic-n.red.) care să asigure respectarea principiului performanței pe termen lung și a unui program de fidelizare a salariaților pe o perioadă de cel puțin trei ani”, explicau reprezentanții băncii. Responsabilul cu verificarea și aplicarea criteriilor de selecție sunt conducătorii băncii – adică directorul Omer Tetik.
BT tranzacționează pe piața de capital 2,2 miliarde de acțiuni cu valoarea nominală de un leu.

Iată și criteriile de alocare a acțiunilor gratuite:

  • ocupă poziții cheie în structura băncii
  • au dat dovadă de implicare deosebită în realizarea obiectivelor băncii, unității sau direcției din care fac parte sau le conduc
  • au obținut cu ocazia evaluărilor anuale cel puțin calificativul “bine” la obiectivele calitative individuale și la performanță în îndeplinirea sarcinilor cheie conform fișelor de post
  • își asumă obiectivele băncii din planurile strategice curente și de perspectivă (2014-2015)
  • acceptă condiționările planului de fidelizare aprobat de CA pentru 2013-2015
  • au o conduită morală, profesională, socială în acord cu standardele băncii, adoptate prin Codul de Conduită
  • se implică activ și eficient în promovarea intereselor și produselor băncii aferente domeniului lor de activitate
  • promovează buna comunicare și crează un climat de muncă adecvat realizării unor performanțe deosebite

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.

Articole similare