Închide

Avem magazin nou, nu şi sens giratoriu pe Frunzişului. Ce răspund cei de la Lidl

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - dec. 27, 2016 0 2082

De ce nu a fost realizat noul sens giratoriu asumat de constructorii noului Lidl din periculoasa zonă a străzii Frunzişului?  Reprezentanţii Lidl aşteaptă deocamdată ca primăria să finalizeze procesul de întabulare a străzii, proces încă nerealizat, transmit reprezentanţii companiei. Cu toate acestea, retailerii au deschis noua unitate, chiar înaintea de cea mai aglomerată perioadă din an pentru cumpărături şi nici reprezentanţii primăriei nu s-au arătat foarte deranjaţi de situaţie. Funcționarea magazinului „e o decizie pe care ei și-o asumă”, spunea primarul la o şedinţă de Consiliu Local, dar s-a dat totuşi o amendă pentru „lipsa orar funcţionare”.

Amintim că la început de decembrie, nemţii de la Lidl au deschis un nou magazin cu brandul popularului lanţ la Cluj – cel de pe Frunzişului, într-o zonă în care s-au înregistrat o serie de accidende în ultimii ani – varianta Zorilor-Mănăştur. Tocmai fiindcă zona e una sensibilă (în curbă), pentru ca viitoarele construcţii din zona unde a apărut ulterior şi magazinul să fie aprobate, cu câteva controverse şi discuţii, s-a solicitat şi a fost asumată realizarea unui sens giratoriu. De atunci, magazinul a fost construit şi chiar a fost deschis, dar construcția nu a fost recepționată de primărie. Beneficiarul nu și-a îndeplinit obligațiile asumate la demersurile pentru a obține autorizația de construire, respectiv realizarea acelui sens giratoriu. Menționăm că, potrivit primăriei, magazinul nu avea nici un orar de funcționare avizat de autoritatea locală, fapt pentru care a şi primit o amendă, ce-i drept infimă raportat la activitatea unui astfel de lanţ. La ultima şedinţă din an a Consiliului Local s-a vorbit despre situaţia noii unităţi comerciale.

Vezi şi:

Au deschis un Lidl ilegal în Cluj, în cea mai “bogată” perioadă a anului. Mișcarea îi costă… 1000 de lei

Actualdecluj.ro a solicitat un punct de vedere şi de la compania Lidl referitor la situaţia unităţii şi la planurile de rezolvare a problemei. Între timp, reprezentanţii Lidl au transmis un răspuns.

„Conlucrăm cu Primaria Municipiului Cluj-Napoca pentru finalizarea sensului giratoriu, care, din informațiile noastre, a demarat deja procesul de întabulare a străzii Frunzișului – o condiție necesară pentru construcția acestuia. Le mulțumim reprezentanților Primăriei Cluj pentru cooperare și vă asigurăm că de îndată ce acest demers va fi finalizat, vom începe, în acord cu Primăria, construcția sensului giratoriu”, au transmis reprezentanţii grupului german. 

Proiectul de hotărâre care a adus în discuţie situaţia Lidl făcea referire tocmai la clarificări privind situația juridică a terenurilor din zona unde a fost amenajat și magazinul. Cu acest prilej, consilierii din opoziție l-au luat la rost pe primar, întrebând cum e posibil ca acest magazin să funcționeze, deși sensul giratoriu promis în zonă nu există nici până în ziua de azi. “Au autorizație de construire, problema e cu sensul giratoriu ce trebuie realizat. Se pare că sunt niște probleme de proprietate. Beneficiarul nu are dovada de luare în folosință, nu poate să se întăbuleze. (Funcționarea magazinului) e o decizie pe care și-o asumă”, a spus primarul Emil Boc. Proiectul de pe ordinea de zi a ședinței CL a trecut, cu două abțineri – nu au votat consilierii PNL Radu Constantea (implicat în proiectul imobiliar din care face parte și Lidl-ul) și Radu Moisin (avocat). Potrivit serviciului Inspecție Comercială din cadrul Poliției Locale, proprietarii magazinului au fost sancționați în data de 9 decembrie. Amenda a fost de.. 1000 de lei, pentru lipsă orar funcționare (după cum a transmis primăria).

Nici un comentariu

Scrie un comentariu