Închide

Au deschis un Lidl ilegal în Cluj, în cea mai „bogată” perioadă a anului. Mișcarea îi costă… 1000 de lei

AdministrațieTop News by Actual de Cluj - dec. 22, 2016 0 2201

La timp pentru a prinde cea mai bună perioadă a anului pentru cumpărături, nemții de la Lidl au deschis încă un magazin la Cluj – pe strada Frunzișului, pe varianta Zorilor-Mănăștur, una dintre cele mai periculoase zone pentru șoferii din oraș. Magazinul a fost deschis, e operațional, numai că asta s-a întâmplat fără ca el să „existe” și în circuitul oficial: construcția nu a fost recepționată de primărie, din simplul motiv că beneficiarul nu și-a îndeplinit obligațiile asumate la demersurile pentru a obține autorizația de construire, respectiv realizarea unui sens giratoriu, obligatoriu pentru noile construcții (și pentru eliberarea dovezii de luare în folosință).  Menționăm că, potrivit primăriei, magazinul nu are nici un orar de funcționare avizat de autoritatea locală. Cum plătește lanțul nemțesc de retail Lidl pentru ilegalitate? Cu 1.000 de lei.

Proiectul noului Lidl a fost discutat în ședința de Consiliu Local din această săptămână, fiind pe lista cu suplimentarea suplimentării ordinii de zi – proiectul de hotărâre făcea referire la clarificări privind situația juridică a terenurilor din zona unde a fost amenajat și magazinul. Cu acest prilej, consilierii din opoziție l-au luat la rost pe primar, întrebând cum e posibil ca acest magazin să funcționeze, deși sensul giratoriu promis în zonă nu există nici până în ziua de azi. „Au autorizație de construire, problema e cu sensul giratoriu ce trebuie realizat. Se pare că sunt niște probleme de proprietate. Beneficiarul nu are dovada de luare în folosință, nu poate să se întăbuleze. (Funcționarea magazinului) e o decizie pe care și-o asumă”, a spus primarul Emil Boc. Proiectul de pe ordinea de zi a ședinței CL a trecut, cu două abțineri – nu au votat consilierii PNL Radu Constantea (implicat în proiectul imobiliar din care face parte și Lidl-ul) și Radu Moisin (avocat). Potrivit serviciului Inspecție Comercială din cadrul Poliției Locale, proprietarii magazinului au fost sancționați în data de 9 decembrie. „Fabuloasa” amendă: 1000 de lei, pentru lipsă orar funcționare (după cum a transmis primăria). Suma nici măcar nu a fost deocamdată plătită, amenda fiind în perioada de contestație.

Reprezentanții Lidl nu au răspuns solicitării Actual de Cluj de a transmite o poziție oficială privind funcționarea noului magazin de pe Frunzișului. Problemele ar fi apărut tocmai din cauza autorităților locale – domeniul public nefiind cadastrat în zonă, spun, pe de altă parte, surse din domeniul proiectării (Update).

Amintim că un sens giratoriu în curbă a fost asumat de Consiliul Local odată cu avizarea unei documentații de urbanism pentru amenajarea a trei turnuri cu trei nivele de subsol, parter, 14 etaje și unul retras pe strada Frunzișului.

La vremea respectivă, primarul Emil Boc se declara public indignat de propunerea construirii unei unități comerciale în zonă.  „Și cum construiți acolo? Sincer sa fiu nu m-aș duce la magazinul ala, deși eu stau în Zorilor”, spunea primarul.

 

Vezi și:

Ce ni se pregătește pe strada Frunzișului

și

Turnuri cu sens giratoriu, în curbă, pe Frunzișului. Ce ne spune bunul simț despre proiect?

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare