Închide

Au semnat contractul de finanțare: 2 milioane de euro pentru iluminat cu LED-uri pe 22 de străzi din Cluj

AdministrațieTop News by Actual de Cluj - iul. 14, 2015 1 551

Un număr de 22 de străzi și două clădiri publice vor fi dotate cu sistem de iluminat modern cu LED-uri, cu bani elvețieni, în Cluj-Napoca.

Contractul de finanțare din programul elvețiano-român, cu un buget total de aproape două milioane de euro – mai exact, iot milioane de lei – a fost semnat de primarul Emil Boc, anunță municipalitatea. Proiectul va fi inmplementat într-un an și jumătate iar cele două clădiri care vor beneficia de acest sistem de iluminat sunt cele două clădiri ale Primăriei – cea de pe strada Moților, inclusiv parking-ul din curte, și cea din piața Unirii 1-2.

Totodată, cele 22 de străzi care vor beneficia de acest sistem de iluminat sunt bulevardul 21 Decembrie 1989, Aurel Vlaicu, Bogdan Petriceicu Haşdeu, Calea Floreşti, Calea Manăştur, Observatorului, Constantin Brâncuşi, Gheorghe Marinescu, Ilie Măcelaru, Ion Popescu Voiteşti, Izlazului, Louis Pasteur, Mioriţei, Moldovei, Nicolae Titulescu, Nod N, Piaţa 1 Mai, Donath, Piaţa Marăşti, Piaţa Mihai Viteazu, Primăverii și Regele Ferdinand. În cadrul acestui proiect vor fi înlocuite 1094 aparate de iluminat în interior şi 1358 aparate de iluminat public, arată Primăria. „Acest proiect ne-a permis să realizăm investiții semnificative pentru a reduce consumul și poluarea mediului înconjurător, fără a fi nevoiți să apelăm la bugetul local, pentru că fondurile nerambursabile elvețiene sunt puse la dispoziția comunităților din Europa tocmai pentru a stimula luarea de măsuri care să reducă consumurile energetice excesive”, a explicat primarul Emil Boc într-un comunicat de presă. Acesta adaugă că, după aceste investiții, consumul de energie electrică va scădea cu aproximativ 44% – iar economiile au fost calculate la aproximativ 65.000 de euro pe an.

Primăria zice că intră în era iluminatului eco

Vin 8 milioane de lei pentru iluminatul eco în clădirile primăriei și pe 22 de străzi din oraș

Un comentariu

Scrie un comentariu