Închide

Au adus podul cu elicopterul, în Cheile Turzii

Administrație by Actual de Cluj - oct. 22, 2019 0 248

Veste bună pentru turiști, după ce cele patru poduri din Cheile Turzii au fost înlocuite, în weekend, cu poduri metalice aduse cu elicopterul.
Cheile Turzii, unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Cluj, sunt administrate de serviciul Salvamont, din administrația Consiliului Județean Cluj. Instituția anunță acum că lucrările de reparații la cel de-al patrulea pod din rezervație, peste râul Hășdate, în amontele defileului, în apropierea intrării dinspre localitatea Petreștii de Jos, au fost finalizate – sâmbătă seara, în urma unor acțiuni comune ale Serviciului Public Salvamont-Salvaspeo Cluj și ale Inspectoratului General de Aviație, cu participarea Unității Speciale de Aviație Cluj Napoca din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, al cărei elicopter a adus podul ce a fost montat. ”Premiera a constat în folosirea elicopterului din dotarea Inspectoratului General de Aviație din Ministerul Afacerilor Interne în transportarea și amplasarea pe poziție a infrastructurii metalice a podului de peste râul Hășdate. Dificila operațiune s-a finalizat cu succes și în siguranță pentru toți participanții”, arată Consiliul Județean.
Acum toate cele patru poduri de peste râul Hășdate au structură de susținere metalică. Totodată, la intrarea în Rezervația Naturală ,,Cheile Turzii” dinspre localitatea Petreștii de Jos, se află în curs de autorizare construirea unui nou pod peste râul Hășdate, al cincilea, punte ce va face legătura între cele două trasee turistice de creastă – cel drept și cel stâng – de deasupra defileului.
  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu