Închide

Școală aleasă și dotată cu tehnologie led pe bani privați, ca sponsorizare

ActualitateAdministrație by Luminiţa Silea - oct. 22, 2019 0 482

„În Moldova, unde de asemenea, operăm, am ales școli din vârf de munte. În Cluj, am ales o școală chiar din municipiul Cluj-Napoca și nu din alte zone deoarece a existat disponibilitate dar și datorită numărului mare de copii înscriși aici”, au explicat reprezentanți ai companiei de gaz care a investit în iluminatul cu led la școala Ion Creangă din cel mai mare cartier al Clujului, Mănăștur.

Directoarea școlii Ion Creangă, Camelia Sîncrăian Pop, a declarat că elevii școlii sunt implicați în foarte multe programe și proiecte printre care cele privind promovarea alimentației sănătoase în școli. Chiar i-au cerut primarului Emil Boc să susțină continuarea programelor de înot la ștrandul Sun, program despre care părinții sunt extrem de încântați.

Școala Ion Creangă din Cluj-Napcoa este una dintre cele 9 școli în care compania de gaz a investit anul acesta bani din componenta de responsabilitate socială, adică 550.000 de euro. Acesta este ritmul pe care E. On Gaz și l-a asumat din 2012, printr-un program dedicat școlilor din România – să direcționeze bani din componenta de  responsabilitate socială pentru dotarea școlilor cu tehnologie LED. Programul a ajuns în 2019 la 63 de școli și suma de 3,5 miloane de euro.

Noul directorul adjunct al E. ON România, Anca Dragu a spus la Cluj (prezentă la un eveniment care a marcat încheierea programului de investiții din acest an la școala Creangă) că și în România s-au schimbat condițiile privind programele de responsabilitate socială și că noua legislație va genera o concurență între companii pe acest segment al investițiilor în comunitate, ceea ce va genera un plus pentru comunitățile locale.

Prezent și el la eveniment, primarul Emil Boc a spus că, deocamdată, nu poate spune în jurul cărei sume se înscrie economia pe care o va face la facturi școala Creangă, ca urmare a dotărilor cu tehnologie LED montate.

„Astfel de calcule se fac după un an de zile. Noi avem și alte investiții de acest gen cu fonduri europene la alte școli din oraș”, a spus primarul. Reprezentanții companiei spun că, pe lângă economiile pe care le generează la factura cu energia, tehnologia led are o durată de viață și o luminozitate net superioară față de sistemele clasice de iluminat și generează facturi chiar cu 75% mai mici.

Despre selectarea școlii din Cluj, reprezentanții Companiei spun că există un întreg algoritm după care se aleg școlile din program. În Moldova, unde de asemenea, operăm, am ales școli din vârf de munte. În Cluj, am ales o școală chiar din municipiul Cluj-Napoca și nu din alte zone deoarece a existat disponibilitate dar și datorită numărului mare de copii înscriși aici, care vor fi beneficiarii investiției. În plus, elevii sunt și cu performanțe deosebite. Un alt criteriu după care selectăm școlile este și auditul energetic care se face la aceste școli”, au explicat aceștia.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.