Închide

Nu și-au așteptat ministrul la Cluj. Primarii PSD, în grevă generală

ActualitatePoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - oct. 22, 2019 0 985

Ministru al Finanțelor și președinte executiv al PSD, Eugen Teodorovici avea programată astăzi o întâlnire la Cluj cu primarii social-democrați, cu scopul de a-i îmbuna pe aceștia, acum, în plină campanie electorală. Întâlnirea trebuia să aibă loc la sediul partidului, de la ora 12.00, însă, pentru că foarte mulți dintre primari au anunțat din timp că sunt ocupați cu alte treburi, Teodorovici a renunțat să mai vină la Cluj.

Conducerea centrală a PSD e la curent cu nemulțumirile primarilor clujeni, pe de-o parte din pricina degringoladei instaurate la nivelul organizației județene, după numirea intempestivă a unui președinte outsider – un individ dubios, conflictual, extrem de disprețuit în spațiul public pentru comportamentul său dezgustător – iar pe de altă parte, din pricină că se simt prejudiciați de maniera în care Guvernul a distribuit banii în teritoriu, atât prin Fondul de Dezvoltare și Investiții, cât și prin Programul Național de Dezvoltare Locală. În consecință, cei mai mulți dintre primarii social-democrați clujeni nu sunt preocupați să se implice în campania electorală a partidului. Ei nu fac absolut niciun demers pentru a aduna voturi pentru Viorica Dăncilă, candidata PSD la președinția României. Mai grav pentru partid este că unii dintre acești primari s-au angajat să atragă electorat pentru PNL și Pro România, adică în defavoarea PSD. Președintele Executiv al PSD, Eugen Teodorovici, intenționa să vină astăzi la Cluj să promită că situația se va îndrepta, că lucrurile se vor așeza în partid, însă, din informațiile Actual de Cluj, foarte puțini dintre primarii social-democrați și-au exprimat acordul că vor participa la întâlnire. „Ora 12.00 a fost stabilită pentru întâlnirea cu Teodorovici, dar înainte cu aproximativ două ore ne-au anunțat că se anunlează totul”, a spus o sursă din cadrul partidului.

Conducerea PSD de la nivel central ezită, în acest moment, să-și asume o soluție în privința conflictului din interiorul organizației PSD Cluj. Reamintim că fostul președinte al PSD Cluj, deputatul Horia Nasra, precum și deputatul Cornel Itu, au fost readuși în partid chiar de Viorica Dăncilă. Aceasta le-ar fi promis celor doi că va repara greșeala impunerii unui outsider în fruntea PSD Cluj. Numai că între timp, Guvernul Dăncilă a căzut, a început și campania electorală pentru alegeri prezidențiale, iar problema PSD Cluj a fost lăsată de izbeliște. Dăncilă sau vreun alt lider PSD n-au mai ieșit public niciun moment să se afișeze cu individul pe care l-au impus la șefia PSD Cluj, dar nici n-au ieșit să zică că-l schimbă din funcție. Între timp, acest individ din postura de președinte al PSD Cluj continuă să se războiască cu oameni din partid, cu Nasra, Itu dar și cu alții care nu-i cântă-n strună. Nasra nu se lasă nici el mai prejos, afirmând că nu se va supune și că nu recunoaște actuala conducere a PSD Cluj.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.