Închide

Aproape patru mii de persoane vaccinate la maratonul vaccinării organizat la Sala Polivalentă, peste weekend, 1 vaccin pe minut

Sănătate by Actual de Cluj - mai 17, 2021 0 226

Aproape patru mii de persoane s-au vaccinat împotriva coronavirusului la maratonul vaccinării organizat la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, cu peste 600 de voluntari de la Universitatea de Medicină și Farmacie din oraș, în condițiile în care programul maratonului a fost non-stop.

E vorba mai exact de 3.900 de persoane vaccinate de vineri la ora 16 când a luat start maratonul și până în această dimineață la ora 8, arată datele UMF Cluj. În medie, deci, în cele 64 de ore ale maratonului s-au vaccinat 60 de persoane pe oră – sau una pe minut. E vorba de clujeni, dar și persoane din alte județe și cetățeni străini.

La Sala Polivalentă BT Arena au fost amenajate un număr de 20 de cabinete de vaccinare, cu flux continuu, non-stop, pentru persoanele care au venit să se vaccineze fără programare, doar cu cartea de identitate sau pașaportul. Doritorii au fost ajutați de aproximativ 600 de voluntari – cadre didactice medici, medici de familie, asistenți, rezidenți și studenți ai UMF Cluj.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare