Închide

Aproape 30 de localități afectate de avaria la conducta de apă din Cluj

ActualitateTop News by Actual de Cluj - mai 25, 2019 0 136

Lista localităților afectate de avaria de ieri de la conducta de apă potabilă ce alimentează zona Dejului ajunge la aproape 30, conform unei evidențe a Instituției Prefectului Cluj.

E vorba mai exact de localitățile Gherla, Dej, Iclod, Iclozel, Livada, Orman, sate Bunești, Cuzdrioara, Mănășturel, Urișor , Cașei, Rugășești, Chiuiești, Coplean, Câțcău, Nima, Sălicea, Muncel, Cetan, Vad, Valea Groșilor, Bogata de Jos, Bogata de Sus, Curtuiușu Dejului, Calna, Dobrocina și Fodora din comunele Fizeșu Gherlii, Țaga, Geaca și Cătina.

Amintim, ieri după-masă în zona localității Iclozel, apele crescute ale Someșului Mic, care au erodat malul stâng al râului, au provocat o avarie pe o lungime de 12 metri la conducta magistralei de apă care alimentează municipiile Gherla și Dej, dar și comunele adiacente. „Echipaje Companiei de Apă Someș intervin în regim de urgență pentru înlocuirea conductei cu diametrul de 600mm, iar între, timp în municipiile Gherla și Dej va fi transportată apă potabilă de către ISU Cluj și CAS până la rezolvarea avariei”, transmite Instituția Prefectului Cluj.

Citește și:

Avarie pe conducta de apă, clujenii din Gherla și Dej rămân fără apă tot weekendul

Nici un comentariu

Scrie un comentariu