Închide

Alianța USR-PLUS, în mâinile judecătorilor de la ÎCCJ. Aripa revoltată din USR părtașă, de fapt, la acest blocaj

ActualitatePoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - mart. 07, 2019 0 490

Biroul Electoral Central (BEC) a respins înscrierea Alinței USR-PLUS la alegerile Europarlamentare din luna mai, iar liderii celor două partide s-au grăbit să interpreteze deciza ca fiind un abuz, acuzându-i pe PSD-iști că s-ar afla în spatele acestei situații. Vicepreședintele USR, Elek Levente, a informat pentru Actual de Cluj că la nivelul celor două formațiuni politice s-a constituit o „celulă de criză” și că avocații se pregătesc să atace deciza BEC la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ). Trebuie spus că BEC a respins Alianța USR-PLUS pentru un motiv întemeiat: liderii celor două partide nu sunt înregistrați ca președinți în Registrul Partidelor Politice. Cei din conducerea USR se feresc să spună că o majoră contribuție la emiterea deciziei de respingere a avut-o aripa revoltată din partid, mai precis oamenii lui Nicușor Dan, cei care-l contestă pe actualul președinte Dan Barna.

„Imediat după ce Dan Barna a devenit președinte USR, mai mulți membri din grupul lui Nicușor Dan au contestat decizia partidului la Tribunal. În prima instanță au pierdut, ei au făcut apel și, potrivit portalului instanțelor, judecătorii trebuia să se pronunțe pe 6 martie, deci suntem cu ochii pe minută. După publicarea minutei, vom merge cu ea la Înalta Curte unde vom explica situația noastră juridică. Este o chestiune de formalitate ca Dan Barna să fie înregistrat ca președintele USR în Registrul Partidelor Politice”, a explicat Dumitru Dobrev, unul dintre avocații USR, citat de site-ul vice.com.

Așadar, reprezentanții USR-PLUS erau la curent cu problema lor juridică, dar au sperat totuși că vor reuși să treacă peste ea. De altfel, încă mai speră. Vicepreședintele USR, Elek Levente, a subliniat că se așteaptă ca judecătorii de la ÎCCJ să soluționeze favorabil această situație, astfel încât Alianța USR-PLUS să poată întrea în alegerile din luna mai. „Mai avem o șansă sâmbătă, la ÎCCJ. Dacă nu vom primi o soluție favorabilă, asta este, vom intra separat în alegeri. Dar eu tot mai sper că o să se rezolve situația”, a comentat Elek Levente.

”(…)avem încredere că judecatării vor îndrepta abuzul comis de BEC. Vom merge mai departe și dacă decizia ÎCCJ va fi defavorabilă, chiar dacă USR și PLUS vor fi nevoite să candideze separat în alegeri. Vom strânge din nou semnăturile, ne vom sprijini unii pe ceilalți. Vom merge alături în campanie și vom folosi toate resursele pe care le avem la dispoziție pentru a opri regimul Dragnea-PSD. Vrem o Românie fără penali și fără hoție și suntem dispuși să ne batem până la capăt pentru asta” – au transmis reprezentanții USR-PLUS printr-un comunicat de presă.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.