Închide

Acces interzis tuturor aparținătorilor la Spitalul Militar. Decizia e luată pe termen nelimitat: „E o măsură prin care protejăm pacienții”

SănătateTop News by Catalin Suciu - mart. 08, 2019 0 480

Măsură radicală luată la Spitalul Militar „Dr. Constantin Papilian” din Cluj-Napoca. Cazurile numeroase de gripă, inclusiv îmbolnăvirea unor pacienți internați în spital, a condus la restricționarea totală a accesului vizitatorilor.

Măsura a fost luată de conducerea spitalului ieri și este pe termen nelimitat. „Nu e nimic abuziv, e o măsură de protecție în spital. Pacienții sunt pe primul loc”, a explicat directoarea medicală Simona Costin pentru actualdecluj.ro.

„Nu este carantină, este permis accesul pacienților, dar nu și al aparținătorilor. Am luat această măsură din cauza cazurilor numeroase de gripă din județ. Toată lumea are voie, pacienții, personalul, mai puțin aparținătorii. Nu își pot vizita rudele internate, dar le pot trimite pachetele de mâncare, hainele de schimb, am organizat modul în care se transportă în secții. Sunt foarte multe cazuri de gripă și de viroze în Cluj și vrem să ne ferim pacienții, fiindcă avem fel și fel de cazuri. Dacă unui pacient de la chiorurgie i se aduce virsului de afară… Noi am încercat să le dăm măști oamenilor, dar nu le-au purtat.  Pacienții sunt responsasbilitatea noastră. Au fost pacienți în spital și au apărut și aici cazuri de gripă. E singurul fel în care ne putem proteja. Oamenii sunt nemulțumiți că nu mai au acces, dar între o nemulțuimire și o boală pentru pacienții internați aici, unii cu neoplasme, cancere, alții operați, alții cu boli de inimă, cred că am luat măsura corectă.  Această situație va ține în funcție de evoluția cazurilor de gripă din județ. E doar o măsură de protecție a pacienților, nu e o restriciție abuzivă, încercăm să le protejăm  sănătatea celor de aici”, a mai spus doctorița Costin.

 

 

  • author photo two

    Catalin Suciu

    Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

    Nici un comentariu

    Scrie un comentariu