Închide

Alegeri pentru noua conducere a Universității Tehnice

ActualitateEducaţieTop News by Cosmina Fernoaga - oct. 08, 2015 1 1495

Rectorul UTCN Aurel Vlaicu a împlinit vârtsa de 65 de ani, astfel, mandatul său în fruntea Universității a încetat. În martie, 2016, vor fi organizate alegeri interne pentru desemnarea oficială a unui nou rector. Cotat cu șanse reale de câștig est decanul Facultății de Automatică, Liviu Miclea (foto sus), în cazul în care acesta se hotărăște să candideze. Surse din cadrul UTCN au prezicat pentru Actualdecluj.ro că și prefectul de Cluj, Gheorghe Vușcan – profesor în cadrul Facultății de Construcții de Mașini – ar fi interesat să candideze. Chestionat în această privință, Vușcan a subliniat că politica nu prea face casă bună cu administrarea unei Universități și că el consideră că alți colegi de-ai săi, univeristari, sunt mai îndreptății să candideze: „Nu voi candida. Sunt convins că alți colegi de-ai mei sunt mai îndreptățiți să facă acest lucru pentru că au fost mai apropiați de Universitate. Eu am fost mai mult cu politica, ar fi dificil să schimb acum acest lucru”
Cum a rămas UTCN fătă rector 
Printr-o scrisoare adresată colegilor, rectorul Aurel Vlaicu i-a anunțat că mandatul său încetează de drept, având în vedere că a împlinit vârsta de 65 de ani. „Profit de acest prilej pentru a vă mulțumi tuturor pentru colaborarea pe care am avut-o de-a lungul celor trei ani și opt luni de mandat și vă doresc tuturor multă sănătate, spor în toate și  succes! Voi rămâne în continuare coleg cu dumneavoastră, până la finele anului universitar în curs, în calitate de profesor la Departamentul de Comunicații din cadrul facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației”, a precizat prof. Aurel Vlaicu în scrisoarea sa. Până la alegerile de anul viitor, atribuțiile de rector au fost preluate în regim de interimat, de către prof. dr. Vasile Topa. Conform surselor Actualdecluj.ro, și prof. Vasile Topa ar putea fi unul dintre candidații de la alegerile de anul viitor.

Un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.

Articole similare