Închide

„Adoptă un Untold-ist!” – îndemn în Clujul festivalier, pentru „cel mai prietenos oraş din Europa”

Uncategorized by Actual de Cluj - iun. 03, 2016 0 267

„Nu-l lăsa să doarmă pe stradă! Adoptă un Untold-ist!” E îndemnul organizatorilor Untold, inspiraţi de initiativa unui tânăr care a lansat o astfel de invitaţie în timpul festivalului. Între capitalele europene, Amsterdamul este pe primul loc la rata de couchsurfing pe cap de locuitor: 3,3% dintre cetățeni își pun la dispoziție gratuit canapeaua sau dormitorul pentru cei care vor să viziteze orașul. Cluj-Napoca are în acest moment un procent de doar 1,2%. Asta în oraşul descris adesea ca fiind foarte prietenos cu turiştii, dar în care preţurile de cazare cresc simţitor în perioade de vârf şi în care devine complicat să mai găseşti loc de dormit în zilele în care „năvălesc” festivalierii. Menţionăm că pentru ediţia din acest an organizatorii au anunţat că se aşteaptă la 300.000 de participanţi.

„Cluj-Napoca este cel mai prietenos oraș din Europa cu turiștii și asta se datorează locuitorilor. O dovedește și Mihai Huțanu, un tânăr de 34 de ani, care și-a transformat ideea de a primi pe cineva în casă pe perioada festivalului UNTOLD într-un viral pe facebook. Adoptă un Untold-ist a pornit de la nevoia locurilor de cazare pentru perioada Untold”, spun organizatorii. Aceştia amintesc că oraşul Cluj-Napoca a fost declarat de Comisia Europeană ca fiind cel mai prietenos oraș din Europa cu turiștii în 2015. Peste 90% dintre clujeni consideră că turiștii străini sunt bineveniți în oraș și sunt foarte integrați în comunitate. „Pornind de la această idee, a venit momentul să demonstrăm ospitalitatea clujeană și prin fapte”, zic organizatorii Untold. Adoptă un Untold-ist își propune să strângă peste 8.000 de locuri de cazare în casele clujenilor prin binecunoscuta platformă de couchsurfing. Între capitalele europene, Amsterdamul este pe primul loc la rata de couchsurfing pe cap de locuitor, 3,3% dintre cetățeni își pun la dispoziție gratuit canapeaua sau dormitorul pentru cei care vor să viziteze orașul. Cluj-Napoca are în acest moment un procent de doar 1,2%. Dar target-ul de campanie e sus: „la finalul acestei campanii ne dorim ca orașul din inima Transilvaniei să aibă cel mai ridicat procent din Europa”, spun organizatorii Untold.

Clujenii care vor să-și pună la dispoziție locuințele pe perioada festivalului UNTOLD sunt invitați pe pagina de facebook, unde pot găsi toate informațiile despre cum pot să-și creeze și să folosească profilele de couchsurfing pentru a adopta un untold-ist în funcție de lucrurile pe care le au în comun. Atât clujenii, cât și cei care vor să fie cazați sunt invitați să posteze pe pagina evenimentului poze sau filmulețe prin care se pot cunoaște mai bine.

Cine vine la Untold

UNTOLD 2016 va avea loc în perioada 4-7 august, iar pe scenă vor urca peste 150 de artiști internaționali, printre care: DIMITRI VEGAS&LIKE MIKE, AFROJACK, ARMIN VAN BUUREN, HARDWELL, MARTIN GARRIX, TIESTO, FAITHLESS, PAROV STELAR.

Vezi şi

Noutăţile Untold 2016. Organizatorii aşteaptă 300.000 de participanţi şi leagă Untold-ul de magia Transilvaniei

şi

Ai cazare la Untold? Care sunt pachetele pregătite de organizatori

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare