Închide

Abia ieșit din penitenciar, un clujean a tâlhărit o femeie de 85 de ani furându-i lănțișorul de aur de la gât, l-a amanetat în aceeași zi

Actualitate by Actual de Cluj - nov. 21, 2022 0 473

Un bărbat din Florești a fost condamnat la ani grei de închisoare cu executare după ce, abia ieșit din penitenciar pentru fapte similare, a tâlhărit o femeie de 85 de furându-i prin violență lanțul de aur pe care-l avea la gât, aceasta după ce a urmărit-o în autobuz preț de cinci stații; imediat, tâlharul a amanetat lanțul furat. A fost prins după ce a fost identificat fără probleme pe camerele de supraveghere mergând până la adresa de domiciliu.

Fapta s-a petrecut în 13 aprilie, după-masa în jurul orei 16.40. După o prealabilă urmărire pe mijloacele de transport în comun, inculpatul a acostat-o pe persoana vătămată, o femeie în vârstă de 85 de ani, a bruscat-o și a trântit-o pe trotuar, smulgându-i de la gât un lănţişor din aur de aproximativ 12 grame. Ulterior tâlharul s-a deplasat acasă cu mijloacele de transport în comun și a amanetat lanțul în aceeași zi.

Au fost culese suficiente imagini video, inclusiv din transportul în comun, pentru a identifica fără probleme autorul agresiunii, mai ales că acesta avea un tatuaj pe antebraț. Astfel, din imaginile surprinse de camerele de luat vederi de pe mijloacele de transport în comun, se observă trăsăturile fizice ale inculpatului, precum şi îmbrăcămintea acestuia, inclusiv tatuajul cu forme tribale de pe antebrațul stâng. Mai mult, după consumarea infracţiunii, pe imagini se observă că inculpatul se îndreaptă înspre staţia CTP de pe Calea Floreşti, din dreptul fostului magazin Billa, de unde ia autobuzul numărul 9 cu care se deplasează până pe strada Bucium, de unde merge cu autobuzul până în stația din dreptul Primăriei Floreşti iar de aici se îndreaptă pe jos până acasă.

Hainele surprinse pe camerele video au fost găsite la percheziții în casa suspectului. Fiind audiat în calitate de suspect, respectiv inculpat, a recunoscut că a sustras lănţişorul persoanei vătămate, însă nu prin exercitarea de acţiuni violente, aspect contrazis de imaginile video surprinse de camerele de luat vederi şi de leziunile fizice atestate prin raportul de expertiză medico-legală emis în cauză. În cursul judecăţii, inculpatul a recunoscut în final săvârşirea faptei şi a uzat de procedura recunoaşterii învinuirii.

Inculpatul e recidivist, fiind condamnat anterior în repetate rânduri pentru comiterea unor infracţiuni de aceeaşi natură, respectiv îndreptate împotriva patrimoniului, încă din timpul minorităţii şi până în prezent, în ultimii 12 ani. În concret, pe lângă infracţiunile de furt sau furt calificat săvârşite anterior, inculpatul a mai fost condamnat pentru o infracţiune de tâlhărie şi una de furt săvârşite într-o modalitate similară, prin sustragere prin smulgere de la gât, fără exercitarea de violenţe, a mai multor lănţişoare de aur.

A fost condamnat la închisoare cu executare și a ieșit din penitenciar la termen în 29 ianuarie. După trei luni a reiterat acelaşi comportament infracţional. Ca urmare a fost condamnat pe fond la 4 ani şi 6 luni închisoare în regim privativ de libertate, pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie. A atacat cu apel decizia, cerând reducerea pedepsei, dar apelul a fost respins, astfel că decizia a rămas definitivă. Decizia a fost luată joi de Curtea de Apel Cluj.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare