Închide

Șantier cu piscină inclusă în centrul Clujului. Clujenii îl ridiculizează pe primarul Emil Boc

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - nov. 21, 2022 0 612

Strada Iuliu Maniu, aflată în șantier de modernizare, era o imensă piscină luni, 21 noiembrie, de dimineață. Clujenii au ridiculizat pe rețelele de socializare felul în care Primăria gestionează șantierele orașului, făcând referire și la recentele declarații ale primarului Emil Boc legate de nemulțumirile privind betonarea Someșului. Săptămâna trecută, grupul de consilieri USR a cerut sprijinul clujenilor pentru a convinge majoritatea din plenul Consiliului Local să adopte o hotărâre prin care constructorii să fie obligați să asigure condiții decente pentru pietoni, pe șantierele de modernizare a străzilor din Cluj-Napoca.

O imagine surprinsă luni, de dimineață (21 noiembrie) în centrul orașului pe strada Iuliu Maniu a fost prilej de glume în mediul online privind felului în care Primăria gestionează șantierele de modernizare. „Vand apartament, Ultracentral, cu ieșire la lac”, „Haideți mutați bărcile de pe Tarnița, că e sezon bun la Cluj!”, „Veneția. Vrem gondole nu metrou!”, „Metrul pătrat e neprețuit.”, „Cine vrea noroi să se ducă în altă parte.”, „Canal Grande?”, „Piscină inclusă”, s-au minunat internauții de felul în care arată un șantier în centrul Clujului, făcând referire și la recentele declarații ale primarului Emil Boc referitoare la betonarea malurilor Someșului. Boc arată săptămâna trecută că pe malurile Someșului se pun atâtea betoane cât trebuie. ”Dacă unii vor să stea în noroi, pot să meargă în altă parte, la munte, dar, totuși, în oraș nu poți să stai în noroi”, spunea primarul.

Detalii: Boc, după criticile privind betonarea malurilor Someșului: Sunt exact atâtea betoane câte trebuie/Dacă unii vor să stea în noroi, pot să meargă în altă parte, la munte, dar, totuși, în oraș nu poți să stai în noroi

Consilierii USR au cerut public sprijin clujenilor pentru a convinge majoritatea politică din Consiliul Local pentru a-și asuma o decizie în așa fel încât constructorii de pe șantierele din centrul Clujului să asigure culoare pietonale sigure pe acestea și condiții decente pentru riverani pe parcusul modernizărilor. Consiliera loclă Adriana Cristian a oferit cu respectivul prilej, un exemplu, chiar al unui locatar de pe strada Iuliu Maniu (aflată în plin șantier de modernizare) care a deplâns felul în care Primăria și constructorii au informat locatarii cu privire la lucrări și alternativele de circulație pe perioada șantierului.
 „Buna ziua, în calitate de locatar pe strada Iuliu Maniu prin prezenta sesizare 𝗱𝗼𝗿𝗲𝘀𝗰 𝘀ă 𝘃ă 𝗮𝗱𝘂𝗰 𝗹𝗮 𝗰𝘂𝗻𝗼ș𝘁𝗶𝗶𝗻ță 𝗳𝗮𝗽𝘁𝘂𝗹 𝗰ă 𝗻𝘂 𝗮𝗺 𝗳𝗼𝘀𝘁 𝗶𝗻𝗳𝗼𝗿𝗺𝗮ț𝗶 𝗼𝗳𝗶𝗰𝗶𝗮𝗹 𝗿𝗲𝗳𝗲𝗿𝗶𝘁𝗼𝗿 𝗹𝗮 𝘂𝗿𝗺ă𝘁𝗼𝗮𝗿𝗲𝗹𝗲:
– data de start – durata – accesul în curte – staționarea (atenție nu parcarea) mașinii pentru descărcare sau încărcare
– orele de funcționare a șantierului – săpături la fundația clădirii (proprietare privată)
Menționăm că am semnalat de mai multe ori la Poliția locala faptul că s-a lăsat luni întreagi o groapă deschisă prin care a plouat în pivniță pe toata perioada șantierului.
– soluții alternative pentru staționarea mașinilor cu scop de încărcare sau descărcare (mutare mobila, construcții urgente la acoperișul imobilului, sesizate tot de Primărie etc.”, sună sesizare unui riveran de pe strda Iuliu Maniu, adresată Primăriei prin intermediul platformei My Cluj în 16 noiembrie.
„Această sesizare s-ar putea face de pe majoritatea șantierelor clujene și unii dintre voi mi-ați scris în privat despre aceste situații. Știu și eu cum e, când s-a renovat strada pe care locuiesc, timp de 8 luni a fost noroi (am prins renovarea in perioada toamna- iarna, vreo 3 luni nu s-a lucrat nimic), ba mai mult ne-am trezit într-o dimineață că nu mai putem ieși din garaj pentru că în fața casei apăruse un șanț peste care a fost chiar distractiv să sărim cu 2 copii mici în brațe”, a mai completat Adriana Cristian.
Strada Iuliu Maniu face parte din proiectul de modernizare a zonei Kogălniceanu, șantier pe care lucrează Astor Com în asociere cu Regia Autonomă a Domeniului Public, din subordinea Consiliului Local.
Sursă foto cover: Facebook/Danie Rus

Nici un comentariu

Scrie un comentariu