Închide

Consilierii locali USR cer sprijin pentru ca Primăria să își asume o măsură prin care constructorii de pe șantierele din Cluj să fie obligați să asigure pasaje pietonale sigure pentru cetățeni

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - nov. 17, 2022 2 206

„𝗔𝗺 𝗱𝗲𝗽𝘂𝘀 𝘂𝗻 𝗿𝗮𝗽𝗼𝗿𝘁 𝗱𝗲 𝗮𝗽𝗿𝗼𝗯𝗮𝗿𝗲 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝘂𝗻 𝗽𝗿𝗼𝗶𝗲𝗰𝘁 𝗱𝗲 𝗛𝗖𝗟 𝗰𝗲 𝘀𝗮̆ 𝗼𝗯𝗹𝗶𝗴𝗲 𝗰𝗼𝗻𝘀𝘁𝗿𝘂𝗰𝘁𝗼𝗿𝗶𝗶 𝘀𝗮̆ 𝗮𝘀𝗶𝗴𝘂𝗿𝗲 𝗽𝗮𝘀𝗮𝗷𝗲 𝗽𝗶𝗲𝘁𝗼𝗻𝗮𝗹𝗲 𝘀𝗶𝗴𝘂𝗿𝗲 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗰𝗲𝘁𝗮̆𝘁̦𝗲𝗻𝗶”, anunță Adriana Cristian, consilieră locală USR. Aceasta a cerut public sprijin de la clujeni prin care aceștia să le scrie majorității din Consiliul Local (consilierii locali PNL,UDMR si PSD), să susțină inițiativa.

„Planul organizării de șantier – care sta la baza emiterii autorizației de construire – va avea obligatoriu prevăzut traseul destinat pietonilor, adecvat inclusiv deplasării în siguranță a persoanelor cu handicap, pe parcursul execuției. Neasigurarea traseului pietonal se sancționează cu amenzi curinse între 1000 și 2000 lei”, așa sună inițiativa celor din USR.
Adriana Cristian a arătat că cuantumul amenzii e mic pentru că scopul nu e de a pedepsi, ci de a schimba modul de organizare al șantierelor astfel încât să se ia în calcul încă de la început interesul și disconfortul cetățeanului. „Implementarea acestei măsuri ar asigura un minim respect față de cetățean”, a mai afirmat Adriana Cristian care a cerut sprijin din partea tuturor clujenilor care consideră că un astfel de proiect s-ar justificat. „Scrie-le consilierilor locali PNL,UDMR si PSD să susțină acest proiect”, a mai spus consiliera locală USR, având în vedere că partidul pe care îl reprezintă nu are destule voturi în cadrul Consiliul Local pentru ca un astfel de proeict să devină lege locală.
Cei din USR au mai adus probleme șantierelor din centrul Clujului în atenția primarului Emil Boc și în cadrul ședințelor de Consiliu Local, arătând că pietonii sunt supuși unor adevărate pericole, având în vedere modul în care constructorii asigură traseele pietonale pe artere supuse modernizării în centrul orașului.
Adriana Cristian a mai oferit un exemplu, al unui locatar de pe strada Iuliu Maniu (aflată în plin șantier de modernizare) care a deplâns felul în care Primăria și constructorii au informat locatarii cu privire la lucrări și alternativele de circulație pe perioada șantierului.
 „Buna ziua, în calitate de locatar pe strada Iuliu Maniu prin prezenta sesizare 𝗱𝗼𝗿𝗲𝘀𝗰 𝘀ă 𝘃ă 𝗮𝗱𝘂𝗰 𝗹𝗮 𝗰𝘂𝗻𝗼ș𝘁𝗶𝗶𝗻ță 𝗳𝗮𝗽𝘁𝘂𝗹 𝗰ă 𝗻𝘂 𝗮𝗺 𝗳𝗼𝘀𝘁 𝗶𝗻𝗳𝗼𝗿𝗺𝗮ț𝗶 𝗼𝗳𝗶𝗰𝗶𝗮𝗹 𝗿𝗲𝗳𝗲𝗿𝗶𝘁𝗼𝗿 𝗹𝗮 𝘂𝗿𝗺ă𝘁𝗼𝗮𝗿𝗲𝗹𝗲:
– data de start – durata – accesul în curte – staționarea (atenție nu parcarea) mașinii pentru descărcare sau încărcare
– orele de funcționare a șantierului – săpături la fundația clădirii (proprietare privată)
Menționăm că am semnalat de mai multe ori la Poliția locala faptul că s-a lăsat luni întreagi o groapă deschisă prin care a plouat în pivniță pe toata perioada șantierului.
– soluții alternative pentru staționarea mașinilor cu scop de încărcare sau descărcare (mutare mobila, construcții urgente la acoperișul imobilului, sesizate tot de Primărie etc.”, sună sesizare unui riveran de pe strda Iuliu Maniu, adresată Primăriei prin intermediul platformei My Cluj în 16 noiembrie.
„Această sesizare s-ar putea face de pe majoritatea șantierelor clujene și unii dintre voi mi-ați scris în privat despre aceste situații. Știu și eu cum e, când s-a renovat strada pe care locuiesc, timp de 8 luni a fost noroi (am prins renovarea in perioada toamna- iarna, vreo 3 luni nu s-a lucrat nimic), ba mai mult ne-am trezit într-o dimineață că nu mai putem ieși din garaj pentru că în fața casei apăruse un șanț peste care a fost chiar distractiv să sărim cu 2 copii mici în brațe”, a mai completat Adriana Cristian.

2 comentarii

  1. Adriana Cristian, in loc sa vorbeasca cu colegii ei din Consiliul Local si sa initieze impreuna un proiect de hotarare, solicita „sprijin” de la cetateni. Cred ca mai mult vrea sa se laude cu cate proiecte propune, in loc sa o intereseze cate proiecte i se aproba efectiv. Daca nu colaboreaza cu alti consilieri, daca nu se sfatuieste cu functionari din primarie in privinta elaborarii, nu e de mirare ca proiectele ei nu trec, pentru ca nu-s bine intocmite sau gandite.

    • De unde știți ca nu a vorbit? De unde știți ca nu colaborează sau ca nu are proiecte bine întocmite sau gândite? Faceți niște judecați de valoare gratuite prin care desconsiderați munca unuia dintre cei mai activi consilieri locali.

Scrie un comentariu

Articole similare