Închide

Boc, după criticile privind betonarea malurilor Someșului: Sunt exact atâtea betoane câte trebuie/Dacă unii vor să stea în noroi, pot să meargă în altă parte, la munte, dar, totuși, în oraș nu poți să stai în noroi

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - nov. 17, 2022 1 267

Primarul Emil Boc a oferit în spațiul public o nouă replică riveranilor din cartierul Grigorescu dar și celor care au criticat în mediul online proiectul de amenajare a malurilor Someșului.

Încă din luna august, Boc arăta că amenajarea a fost gândită de specialiști, în urma unui concurs internațional de soluții, dar și că el merge pe mâna acestora, clujenii au continuat să deplângă faptul că, pe șantier, dispar copacii și vegetația iar acestea sunt înlocuite de betoane. La mijlocul acestei luni, după ce s-a mai betonat o zonă de pe mal, clujenii au acuzat că proiectul a fost adaptat față de varianta câștigătoare a concursului de soluții organizat de Primărie dar și că noul proiect „de beton” nu este în asentimentul riveranilor care preferă zone verzi și copaci.

 

„Nu s-au făcut modificări la proiect. Este o informație falsă, proiectul se implementează exact conform graficului, nici nu putem să schimbăm configurația proiectului pentru că el așa a fost aprobat, în raport cu Uniunea Europeană. Noi, dacă am modifica proiectul, am risca să pierdem finanțarea europeană, cine își poate permite așa ceva? Proiectul se implementează exact așa cum a fost el aprobat în consiliul local, exact așa cum a fost licitat și autorizat, exact așa îl veți regăsi la final, un spațiu de calitate a vieții după model european, în urma unui concurs internațional de soluții am implementat acest proiect. Cu alte cuvinte, vom avea mai mult spațiu verde, mai mulți arbori plantați, mai multe zone de promenadă, mai mult spațiu de calitate, astfel încât nu veți recunoaște anul viitor, la sfârșitul proiectului, acest nou spațiu din Grigorescu. Pot apărea observații, e bine că sunt, că cetățenii sunt atenți la aceste detalii. Sunt exact atâtea betoane câte trebuie, pentru că dacă vrei să ai un zid pe care îl schimbi pentru că vrei să ai acces mai mare la plaja Grigorescu, e normal să intervii acolo. Dacă vrei să organizezi o piațetă unde oamenii să stea, nu pot să stea cu picioarele în mocirlă și în noroi. Dacă unii vor să stea în noroi, pot să meargă în altă parte, la munte, dar, totuși, în oraș nu poți să stai în noroi. Oameni buni, să ne înțelegem. În societatea aceasta democratică, fiecare poate spune și scrie ce vrea, e liber, nu îl trage nimeni la răspundere, asta e viața în societatea în care trăim, cu avantajele și dezavantajele ei. Contează ca oamenii să poată să filtreze cu proprii lui ochi. Lucrurile sunt foarte clare, proiectul respectă forma în care a fost aprobat, o formă deținută internațională și de calitate. În rest, gura lumii nu o putem opri noi, că nu ăsta este scopul nostru și gusturile nu se discută”, a declarat primarul Emil Boc, la Napoca Live, în 17 noiembrie.

Vezi și: Șantierul de pe malul Someșului, sub lupa clujenilor. De la geam sau în mediul online, oamenii deplâng spațiul verde înlocuit de betoane: „E beton la Cluj”/”Bravo, oraș-beton!”/ „Da, oraș din beton.”/”Verde beton!”

Video-uri filmate în luna noiembrie, din dronă, cu șantierul de modernizare a malurilor Someșului:

https://www.facebook.com/100005155513996/videos/1084607108917972/
https://www.facebook.com/100005155513996/videos/502346368620737/

FOTO:  Facebook/ ACI Cluj 

Un comentariu

  1. ca deobicei prostii comenteaza cand lucrarea ii la rosu, faza de inceput! eu vad plantati sute de copaci si au betonat locul unde va fi terenul de baschet, zona de copiii care peste beton acela vine pus dale de cauciuc! de ce nu ouneti poze si mai departe cu 100 m mai spre Sinaia ca acolo sunt vreo 1000 de copaci pusi? ori e lumea idioata ori isi bat joc ca altfel nu imi explic : arata mai bine decat oriunde in Romania cum se contureaza Somesul, e chiar Wow!

Scrie un comentariu