Închide

După o pauză de un an, Festivalul Comedy revine în format nou

Cultură by Actual de Cluj - iul. 26, 2018 0 280

După un an de pauză și schimbare de management, festivalul Comedy Cluj revine între 12 și 21 octombrie pentru cea de-a IX-a ediție. Lansat ca festival de film, axat pe comedie, evenimentul este prezentat acum drept „festival de comedie”.

Noua echipă care coordonează festivalul, condusă de Vlad Gliga – curator TEDxEroilor, propune „o viziune mai îndrăzneață asupra misiunii și a formatului festivalului”. „Comedy Cluj se transformă într-un Festival Internațional de Comedie și va oferi publicului clujean șansa de a descoperi multitudinea de forme prin care aceasta se exprimă”, spun organizatorii. Pe lângă secțiunea de film, care va rămâne o componentă de bază a Comedy Cluj, festivalul va aduce spectacole de teatru, improvizație, stand-up și o serie de proiecte speciale.

Echipa de lucru este una mixtă, formată atât din oamenii „vechi” ai festivalului, cât și din membrii noi. Ne-am propus să promovăm o comedie smart pentru a ajuta publicul să înțeleagă și alte moduri de manifestare ale acestui gen. De asemenea, pregătim o secțiune de proiecte speciale, unde vom include activități pe subiecte precum: ilustrații comice, cultura internetului, educație media și altelet”, declară Vlad Gliga, Director Comedy Cluj.

Primele 8 ediții ale festivalului au fost axate pe film, aducând în fața publicului peste 900 de proiecții de comedie, iar la ediția din 2015 s-au introdus primele spectacole de teatru de comedie. 

Festivalul Internațional (de Comedie) – Comedy Cluj este organizat de Asociația Creative Ways și Lagom Agency.

Sursa foto: Comedy Cluj

Nici un comentariu

Scrie un comentariu